Συνάντηση εργασίας υπό την προεδρία του Χρ. Μέτιου: Συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Παγγαίου

0
9

Παρουσία του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη, με την συμμετοχή του δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Παγγαίου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σύσκεψη με τα ακόλουθα θέματα:

1) Τα έργα του Δήμου Παγγαίου, τα οποία η Περιφέρεια χρηματοδοτεί από το Ε.Σ.Π.Α., συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για εννέα έργα που αφορούν την κατασκευή δικτύων ύδρευσης στον Ακροπόταμο και στις ορεινές περιοχές του Δήμου, την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και δημοτικών κτιρίων, την αναβάθμιση του 2ου δημοτικού σχολείου Ελευθερούπολης και την επέκταση του Γυμνασίου Ποδοχωρίου, την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, την εκπόνηση γενικού σχεδίου ύδρευσης και σχεδίου ασφάλειας νερού και την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου.

2) Τα έργα του Δήμου, τα οποία αποτελούν προτεραιότητα και για την Περιφέρεια και για τον Δήμο Παγγαίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το νέο Ε.Σ.Π.Α. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν τα έργα: η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Ορφανού, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, γυμναστηρίου και του οικοτροφείου της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συζητήθηκε ακόμα η συμμετοχή της Περιφέρειας στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου με πόρους του Ε.Σ.Π.Α. και η πρόοδος του έργου ανάπλασης και αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων στον αστικό και παραλιακό ιστό του Δήμου, προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, έργο του Δήμου που η Περιφέρεια υπέβαλε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το οποίο αρχίζει.

3) Τα αναγκαία έργα και μελέτες, για τα οποία η Περιφέρεια δεσμεύει πόρους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 320.000 ευρώ: η κατασκευή πλακοσκεπούς στο κεντρικό ρέμα του Δήμου Παγγαίου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, η κατασκευή αντλιοστασίου στα τενάγη Κοκκινοχώματος, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.