Θέλουμε πολιτική απόφαση για οριστική λύση στο δρόμο Δράμα-Αμφίπολη.

Να υπογραφεί διαπεριφερειακή συνεργασία των Περιφερειών ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας.

Να αναλάβει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ την ευθύνη διαχείρισης του δρόμου από Μαυρολεύκη έως Παλαιοκώμη, μήκους μόλις 29 χιλιομέτρων.

Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εργασίες βελτίωσης από την Αντιπεριφέρεια Σερρών.

Την υπογραφή διαπεριφερειακής συνεργασίας των Περιφερειών ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας και την ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης του τμήματος του επαρχιακού δικτύου του Νομού Σερρών (από τη Μαυρολεύκη μέχρι την Παλαιοκώμη, μήκους μόλις 29 χιλιομέτρων), από την Αντιπεριφέρεια Δράμας, με την οικονομική συμβολή της Αντιπεριφέρειας Σερρών, ζήτησε και πάλι στην συνάντηση που είχε στην Κομοτηνή, ο Θωμάς Μαργαρίτης, από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Χρήστο Μέτιο.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας, κ. Παράσχου.

Ο κ. Μαργαρίτης εξήγησε διεξοδικά το αίτημα, που είναι η οριστική λύση στη βελτίωση και συντήρηση για πάντα του υφιστάμενου δρόμου, χωρίς να παρακαλάμε μόνιμα για «μικρομπαλώματα» τους Σερραίους και να εξαρτάται η συντήρηση αποκλειστικά από αυτούς.

Σημειώνεται ότι, μετά το Πάσχα η Αντιπεριφέρεια Σερρών, ξεκινά εργασίες βελτίωσης, μετά από επιστολές και πιέσεις του κ. Μαργαρίτη, που είχαν χρόνια να γίνουν και ο δρόμος ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι χρειάζεται γενναία πολιτική απόφαση των δύο Περιφερειαρχών, ώστε να βγαίνουμε στην Αμφίπολη, με σχετική ασφάλεια από τον υφιστάμενο δρόμο, που είναι η μοναδική συντομότερη έξοδος της Δράμας προς την Εγνατία οδό. Επίσης, έγινε κατανοητό ότι όπως υπογράφονται διαδημοτικές ή διακρατικές συμφωνίες στα κοινά όρια, έτσι μπορούν να υπογραφούν και διαπεριφερειακές συνεργασίες.

Εξηγήθηκε ότι η νέα χάραξη του Ε61, του τμήματος Δράμα-Αμφίπολη, εάν και εφόσον αρχίσει, θα κατασκευασθεί μετά από δεκαετίες, σύμφωνα με έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου, που προσδιορίζει την ολοκλήρωση κατασκευής του Ε61, το έτος 2050 !!!

Τέλος, κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα, το οποίο κοινοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη και στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη υποδομών ΑΜ-Θ, κ. Χρήστο Λιθηρόπουλο.

Ο κ. Μέτιος έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα του αιτήματος, επιφυλάχθηκε για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας και έδειξε διατεθειμένος να ξεπεράσει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που περιχαρακώνουν τις ενέργειες των αιρετών, μόνο εντός των διοικητικών ορίων ευθύνης τους. Αναμένονται οι σχετικές πολιτικές ενέργειές του, στους λοιπούς συναρμόδιους, για την οριστική επίλυση του θέματος, που θα ικανοποιήσει όλους τους Δραμινούς που ταλαιπωρούνται και σκοτώνονται στο δρόμο για Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.