Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους δημάρχους των ορεινών Δήμων της χώρας. Μεταξύ των τριάντα τριών δημάρχων και ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση. 

Μεταξύ των γενικών θεμάτων της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων που την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη και κυρίων όσα αφορούν τους μικρούς και ορεινούς Δήμους. Επίσης αναφορά έγινε στην ειδική χρηματοδότηση για τους μικρούς Δήμους από Υπουργεία και άλλους φορείς χρηματοδότησης, η οποία σε σύνολο όπως αναφέρθηκε φτάνει τα τριακόσια εβδομήντα πέντε εκατομμύρια.   

Σημαντική η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την δημιουργία ομάδας εργασίας με σκοπό την εκπόνηση ενός mastr plan που στόχο θα έχει να αποτελέσει ένα “αναπτυξιακό εργαλείο” και ¨οδικό χάρτη” ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους έτσι ώστε να προωθήσουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. 

Μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν από τους Δημάρχους ήταν οι λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η έλλειψη μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν ορεινές περιοχές, το διαδίκτυο που δεν φτάνει παντού, η σύνταξη μελετών και φυσικά τα πιθανά μέτρα για την τόνωση του χειμερινού και εναλλακτικού τουρισμού στις περιοχές αυτές. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.