ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ/ΘΑΣΟΥ: Πανελλαδική απεργία: «Μένουμε στον αγώνα, για να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματα μας»

0
22

Το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας/Θάσου συμμετέχει στην απεργία, με στάση εργασίας, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 και επισημαίνει ότι: «Το λουκέτο στην εστίαση και το λιανεμπόριο, που αποφάσισε η κυβέρνηση, οδηγεί, για μία ακόμα φορά, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση μετά από μία χαμένη χρονιά, όπου πολλοί από εμάς την «έβγαλαν» με 400-500 ευρώ τον μήνα, βλέπουν μπροστά τους πάλι ανεργία και ανασφάλεια. Πολλοί δε από εμάς, όλο αυτό το διάστημα, δεν είχαμε κι ούτε πρόκειται να έχουμε καμία βοήθεια. Η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, μπήκε, για άλλη μια φορά, σε lockdown, η πανδημία σαρώνει το σύστημα υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Aντί για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αντί για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αντί για αποσυμφόρηση σχολείων και μέσων μαζικής μεταφοράς, προωθεί την ανατροπή δικαιωμάτων που οι εργαζόμενοι κατέκτησαν με σκληρή και αιματηρή πάλη τον προηγούμενο αιώνα.

Με νέο αντεργατικό νόμο, προωθεί την 10ωρη ημερήσια εργασία, απλήρωτες υπερωρίες δίνοντας το ελεύθερο στον εργοδότη να δώσει τις υπερωρίες σε ρεπό ακόμα και μετά από 6 μήνες. Η συσσωρευμένη κόπωση, όμως, αυξάνει τον κίνδυνο εργατικού ατυχήματος, κυρίως στους συνάδελφους στο delivery. Eπεκτείνει και την εργασία τις Κυριακές. Προωθεί νέες μειώσεις στους μισθούς, που θα αρχίζουν από 200€ και προωθεί την «ευελιξία» της εργασίας παντού και με κάθε τρόπο. Το νέο lockdown δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μη πνίξει καμία αγωνιστική φωνή, να μην κλειδώσει κανέναν σπίτι του. Δεν δεχόμαστε την κατάργηση δικαιωμάτων, που θα μας πάνε 100 χρόνια πίσω, δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση του 8ωρου, δεν συναινούμε, ούτε αναστέλλουμε τους αγώνες μας λόγω της πανδημίας. Όπως αυτοί δεν σταματούν να νομοθετούν εν μέσω lockdown, έτσι κι εμείς, δεν σταματούμε να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα! Απαιτούμε:

-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΟΧΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ.

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.

-ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

-Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΓΥΨΟ».

Μένουμε στον αγώνα, για να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματα μας. Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.