Ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος», με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας τον Θόδωρο Μουριάδη, διοργάνωσε εκδήλωση στη δημοτική βιβλιοθήκη το απόγευμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Η σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της παιδείας, ήταν το θέμα της ανοιχτής συζήτησης, που διοργάνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος», Θεόδωρος Μουριάδης, το απόγευμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019 στη δημοτική βιβλιοθήκης Καβάλας. Η πρόσκληση, που έγινε αποδεκτή από πολλούς, είχε απευθυνθεί σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά γενικής και ειδικής αγωγής, προκειμένου να αναλυθούν θέματα παιδείας σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ομιλητές ήταν: η Μαρία Γλάνου (παιδιατρική εργοθεραπεύτρια), ο Απόστολος Μουμτσάκης (πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας) και ο Νικόλαος Αξιμιώτης (αναπληρωτής εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής).

Ως «Σύγχρονος Δήμος» δίνουμε βαρύτητα στην παιδεία, γιατί θεωρούμε ότι η πρόοδος μιας κοινωνίας αρχίζει από την εκπαίδευση των παιδιών μας. Σύγχρονη πόλη, σημαίνει σωστή εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Επενδύουμε και φροντίζουμε για τις ανάγκες κάθε παιδιού στον τομέα της εκπαίδευσης, με σκοπό η κοινωνία μας να θεμελιωθεί εκ νέου σε στέρεες βάσεις.

Σχολική στέγη και γεύματα, παράλληλη στήριξη, περισσότερες επενδύσεις για την Ειδική Αγωγή, αξιοποίηση του Δημοτικού Ωδείου προς όφελος των σχολείων, αλλά και πρωτοβουλίες για την ένταξη της ιστορίας του τόπου στα σχολεία, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν την ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση που εξελίχθηκε στη διάρκεια της ανοιχτής συναντήσεως. Εξάλλου, κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μία εκπαίδευση, που θα του εξασφαλίζει ευκαιρίες για το μέλλον του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.