Κριτική στα πεπραγμένα του δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη, για τα επτά έτη (5+2) που ασκεί την διοίκηση στον Δήμο Παγγαίου, κάνει ο συνδυασμός «Σωστή Επιλογή» στο ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Με λιτό και σεμνό τρόπο προσπάθησε ο δήμαρχος Παγγαίου, να περάσει το μήνυμα ότι για 7 χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου μας και μάλιστα υπογραμμίζει ότι, σε 7 χρόνια κοινού αγώνα, συνεχίζει, οραματίζεται, σχεδιάζει και πετυχαίνει τους στόχους του. Πάνω απ’ όλα, δεν υπογραμμίζει, ότι σέβεται την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι δημότες, δίνοντάς του εκείνο το 60%, της απόλυτης σχεδόν πλειοψηφίας.

Η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, αρχίζοντας από το τέλος, οφείλει να θυμίσει στους δημότες μας, ότι πέρασαν δύο χρόνια από τότε που με νωπή την ηχηρή λαϊκή εντολή, ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, που σέβεται δήθεν την εμπιστοσύνη που του έδωσαν οι δημότες, τους φιλοδώρησε με το γνωστό χαράτσι της αύξησης των δημοτικών τελών καθαριότητας της τάξης του 60%, ανεβάζοντας τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. σε δυσθεώρητα ύψη, σε μία εποχή οικονομικής στενότητας, ειδικά για ηλικιωμένους συνταξιούχους με πενιχρές συντάξεις, σε ανέργους, σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Δύο χρόνια τώρα, η δημοτική Αρχή «αρμέγει» κανονικά τα πορτοφόλια των δημοτών μας, χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση, που πάνε τα χρήματα αυτά και αν γίνονται προσπάθειες για μείωση των τελών, με ανακύκλωση, αναλογική χρέωση κ.λπ.

Πέρα από αυτό, γιατί άραγε πανηγυρίζει ο δήμαρχος για τα 7 χρόνια παρουσίας του στην καρέκλα του δημάρχου; Προφανώς, δεν πανηγυρίζει για τα εκατομμύρια που διαφημίζει με τις γραφικές μακέτες του, μια και πρόκειται για παιχνίδι εντυπωσιασμού, με έργα που τα περισσότερα είναι προτάσεις προς χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά, ή άλλα προγράμματα. Και ευτυχώς που διαθέτουμε ως Δήμος Παγγαίου μία σοβαρή Τεχνική Υπηρεσία και έχουμε την ευχέρεια της υποβολής προτάσεων.

Πραγματικά, θέλουμε να γνωρίζουμε για ποιο έργο είναι υπερήφανος (εκτός από τα μπαλώματα και τα πασαλείμματα) που έχει εκτελεστεί στα 7 αυτά χρόνια της παρουσίας του;

Ποιο είναι εκείνο το αναπτυξιακό έργο που κάνει την διαφορά και δίνει προστιθέμενη αξία στην δυναμική, που θα πρέπει να αναπτύξει ο Δήμος Παγγαίου για το μέλλον;

Ευτυχώς, που ο κύριος Αναστασιάδης βρήκε έτοιμους φακέλους έργων και παρεμβάσεων στην πρώτη θητεία του, από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και πορεύθηκε για πέντε χρόνια. Είναι, άραγε, υπερήφανος για τις παράνομες χωματερές που συνεχίζουν να υφίστανται σε διάφορα σημεία του Δήμου, την αγροτική οδοποιία που είναι για κλάματα, την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική ανακούφισης των δημοτών μας, την απαξίωση των υποδομών σε όλα σχεδόν τα χωριά και τους οικισμούς μας, την καθυστερημένη αντίδραση της δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά τους αγρότες που πλήττονται, την Εγνατία οδό, η οποία κάνει ότι θέλει, την εγκατάλειψη σχεδίου ανάπτυξης του Παγγαίου όρους, την αναξιοποίητη παραθαλάσσια ζώνη, το γεωθερμικό πεδίο, τις υποδομές σε αναπτυσσόμενους οικισμούς; Και δεκάδες άλλες παραλείψεις, υποσχέσεις και μεγάλα λόγια που έμειναν λόγια κενά περιεχομένου!

Αραδιάζει ο δήμαρχος, στις θλιβερές του ιλουστρασιόν μακέτες, εκατομμύρια και αυτοθαυμάζεται για έργα ανύπαρκτα, για παρεμβάσεις που πραγματικά θα είχε κάνει κι ένας πρόεδρος Κοινότητας τα παλιότερα χρόνια. Όσο κι αν θέλει να κρύψει την στασιμότητα η οποία υπάρχει στον Δήμο Παγγαίου, μετά από 7 χρόνια δικής του διοίκησης, δεν μπορεί, γιατί η πραγματικότητα τον αποκαλύπτει.

Μπορεί να αυτοθαυμάζεται, ότι πετυχαίνει τους στόχους του, αλλά πρόκειται για στόχους -επιτυχίες σε ρουσφέτια υμετέρων, επιλογές χωρίς αξιοκρατία, απευθείας αναθέσεις, έλλειψη στρατηγικής και προγράμματος και προπάντων, για μία δημοτική Αρχή η οποία λειτουργεί με την νοοτροπία του κατακτητή και τιμωρού! Όσο για τον κοινό αγώνα που ευαγγελίζεται, πραγματικά θέλουμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς εννοεί; Ότι συνεργάζεται με τους δημότες μας σε κάθε απόφασή του; Αυτό πραγματικά είναι το ανέκδοτο της επταετίας Αναστασιάδη!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.