Συνδυασμός «Σωστή Επιλογή»: «Τα πέτρινα χρόνια, είναι οι χαμένες θητείες του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη»

0
59

Από τον συνδυασμό «Σωστή Επιλογή» του Δήμου Παγγαίου, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπαταλογιάννη, εστάλη το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Πηγαίνοντας πίσω τον χρόνο, στο 2017, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, είχε κάνει λόγο ότι, τα πέτρινα χρόνια του Δήμου, με την απουσία τεχνικού προγράμματος, πέρασαν, εξαγγέλλοντας, τότε, στο δημοτικό συμβούλιο, τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2018, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Περιττό να αναλύσουμε από εκείνο το τεχνικό πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει με στόμφο, τι ολοκλήρωσε ο κύριος Αναστασιάδης!

Προφανώς, ήξερε ότι τα πέτρινα χρόνια ήταν μπροστά, όταν η διοίκησή του, με λαϊκή εντολή του 60%, έρχεται εν έτει 2020, να εξαγγείλει για το 2021, ένα τεχνικό πρόγραμμα, όχι απλά πενιχρό, αλλά μηδενικό!

Στο τεχνικό αυτό πρόγραμμα που παρουσίασε για το έτος 2021, η διοίκηση του Δήμου έχει εξαιρέσει πολλές από τις δημοτικές μας ενότητες, όπως έκανε και φέτος, εφόσον πιστεύει απλά ότι δεν χρειάζονται νέα έργα, τα οποία πιθανόν να τα βρίσκει περιττά!

Πραγματικά προκαλεί ο δήμαρχος Παγγαίου, παρουσιάζοντας στο τεχνικό πρόγραμμα ως νέα έργα, απλά συνεχιζόμενες παρεμβάσεις σε ότι αφορά «συντηρήσεις και αποκαταστάσεις υποδομών» (έτσι τις ονομάζει), ποσού 74.400 ευρώ, ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, χωρίς τη σχετική αναλυτική κατάσταση των παρεμβάσεων αυτών. «Σέρνει», παράλληλα, από την τρέχουσα χρονιά (2020), μία σειρά έργων που ορισμένα εξ’ αυτών έχουν «παλιώσει» πια, μελέτες που εκπονούνται, έργα που όπως αναφέρει εκτελούνται και που θα έπρεπε να είχαν έως σήμερα ολοκληρωθεί, εκτός κι αν φταίει η πανδημία του κορονοϊού για την μεγάλη καθυστέρηση.

Αξίζει να σημειώσουμε, για μία φορά ακόμα, ότι στο τρέχον έτος (2020) κανένα έργο δεν εκτελείται στη δημοτική ενότητα Πιερέων, ενώ στη δημοτική ενότητα Ελευθερών, πέρα από το έργο της ανακαίνισης των διατηρητέων κτηρίων της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα, που ο εργολάβος εκπονεί τις στατικές μελέτες, η δεύτερη παρέμβαση είναι το έργο της αποκατάστασης ζημιών στις παιδικές κατασκηνώσεις Νέας Περάμου, που είχαν πληγεί από θεομηνία. Για τη δημοτική ενότητα Παγγαίου εκτελεί ένα έργο αποκατάστασης δρόμου από τον Άγιο Γεώργιο προς το Λιβάδι, που ακόμα βρίσκεται σε εκτέλεση, και μόνο αυτό! Όσο για τη δημοτική ενότητα Ορφανού, συνεχίζεται το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης του παλιού Γυμνασίου Ποδοχωρίου, ενώ υπάρχει μία μελέτη για την «προστασία και αποκατάσταση της παράκτιας ζώνης δυτικά του αλιευτικού καταφυγίου Κάριανης», που έχει κατατεθεί! Τέλος στη δημοτική ενότητα Ελευθερούπολης, δεν υπάρχει έργο έξω από την έδρα του Δήμου, αγνοώντας οικισμούς με μεγάλο πληθυσμό, Κοκκινόχωμα, Αμισιανά, Αντιφίλιπποι, Ακροβούνι, κ.λπ.

Όλα αυτά, αποδεικνύουν ότι η «φτώχεια» του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και συγκεκριμένα της δημοτικής Αρχής, είναι ο καθρέφτης μιας άτολμης, άνευρης και χωρίς όραμα διοίκησης Αναστασιάδη, που οδηγεί τον Δήμο όχι απλά σε πέτρινα χρόνια, αλλά σε εποχές που η τότε απαξιωμένη από την κεντρική διοίκηση τοπική αυτοδιοίκηση, επιζητούσε με αγωνία πόρους, για να παίξει τον βασικό ρόλο της στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών! Δεν περιμένουμε, πλέον, κάτι καλύτερο. Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι, η υποβάθμιση του Δήμου Παγγαίου, των οικισμών, μικρών και μεγάλων και η διαρκής οπισθοδρόμηση, έχουν ονοματεπώνυμο: Φίλιππος Αναστασιάδης!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.