Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποίησε το Νομικό Πρόσωπο «ΕΥΝΕΣΤΙΑ» του Δήμου Νέστου, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και συνεδρίες λογοθεραπείας, από τοπικούς επιστήμονες, σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, με τη συναίνεση των γονέων των παιδιών.

Την ευθύνη του προγράμματος είχε η πρόεδρος του Ν.Π. «ΕΥΝΕΣΤΙΑ», Ελένη Αργυρέλη, ενώ σημαντική ήταν η εθελοντική προσφορά των τοπικών επιστημόνων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, Ειρήνης Δρόσου και Δημήτρη Καπουνά.

Θαλάσσια μπάνια στην παραλία Τιμαρίου για τους ηλικιωμένους

 Επίσης, για μία ακόμα χρονιά, υλοποιείται το δεκαήμερο πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. συμβάλλοντας, έτσι, στην προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των ηλικιωμένων ατόμων.

Το πρόγραμμα άρχισε την Παρασκευή 7 και θα λήξει την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017. Την αποστολή συνοδεύουν τρεις νοσηλεύτριες, υπάλληλοι του Νομικού Προσώπου και μία φυσιοθεραπεύτρια, η οποία θα εφαρμόζει προγράμματα κινησιοθεραπείας στη θάλασσα.

Διεξάγονται ημερησίως τέσσερα δρομολόγια, με το εξής πρόγραμμα και με λεωφορεία που μισθώνει ο Δήμος: 1ο δρομολόγιο Παράδεισος, Νέα Κρήνη, Διαλεκτό, Νέος Ξεριάς, Γέροντας, Τιμάρι και επιστροφή, 2ο δρομολόγιο Ζαρκαδιά, Γραβούνα, Πέρνη, Πετροπηγή, Τιμάρι και επιστροφή, 3ο και 4ο δρομολόγιο Χρυσούπολη-Τιμάρι και επιστροφή.

Στην παραλία Τιμαρίου, που γίνονται τα θαλάσσια μπάνια, τοποθετήθηκαν σταθερές ομπρέλες, για την κάλυψη από τον ήλιο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου διακόσια μέλη του δημοτικού Κ.Α.Π.Η.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.