Προ ημερών ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα στήριξης απόρων οικογενειών, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε Saving Food-Saving Lives». Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή του Δήμου στο κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε οικογένεια-Covid-19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Θα ωφελούνται 15 οικογένειες

κάθε μήνα

Το πρόγραμμα αφορά στην οικονομική ενίσχυση οικογενειών του Δήμου Δράμας, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μπορούμε Saving Food-Saving lives». Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενέκρινε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την υλοποίηση έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας. Ο ρόλος της αστικής Μ.Κ.Ο. είναι, ο συντονισμός μεταξύ του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και των κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων, για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του, είναι η υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού από τον νόμιμο εκπρόσωπο της κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας και η ηλεκτρονική αποστολή του έως και τις 31 Ιουλίου 2020.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό αφορά στη συνεργασία του Δήμου με την αστική Μ.Κ.Ο. που εδρεύει στην Αθήνα, με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και του φαγητού, την καταπολέμηση του υποσιτισμού και την προβολή τέτοιων θεμάτων, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Στόχος είναι, η στήριξη πολιτών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, καθώς και άλλοι ωφελούμενοι της κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τους οποίους θα επιλέξει με βάση δικά της κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2020 και θα αφορά στην προμήθεια δέκα πέντε (15) διατακτικών σε τέσσερες ισόποσες δόσεις (15 ωφελούμενες οικογένειες ανά μήνα). Η παράδοση των διατακτικών θα γίνεται κάθε μήνα στους δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μόνο μία διατακτική, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι ωφελούμενοι. Η κοινωνική Υπηρεσία οφείλει να διατηρεί και να αποστέλλει, κάθε μήνα, την αναφορά ελέγχου των ωφελουμένων, με τα χαρακτηριστικά όπως περιγράφονται στο συμφωνητικό, με πλήρη διαφάνεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.