«Είναι δυνατό τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο με ομάδες από ρομπότ; Η καταφατική απάντηση δόθηκε εμφατικά (και) από τα παιδιά της Θάσου, με τη συμμετοχή τους στην πετυχημένη διήμερη εκδήλωση εκπαιδευτικής ρομποτικής, που διοργάνωσε η Δ.Η.Κ.Ε. Θάσου, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό STEM Education, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Το νησί του Άη Βασίλη», αναφέρει δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Η Δ.Η.Κ.Ε. Θάσου εστιάζοντας στα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την ενασχόληση με την εκπαιδευτική ρομποτική, προχωρά στην υλοποίηση ενός σχεδίου ανάπτυξης που περιλαμβάνει σχετικές δράσεις, συνεργασίες και εργαστήρια, που δίνουν ευκαιρίες ενασχόλησης στα παιδιά και τους νέους.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη δράση τόσο οι μικροί μαθητές, όσο και οι γονείς και εκπαιδευτικοί που παραβρέθηκαν στα εργαστήρια, που υλοποιήθηκαν στον Λιμένα, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 και στα Λιμενάρια, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2919, είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε τουρνουά ποδοσφαίρου με προγραμματιζόμενα ρομπότ, να δούνε από κοντά πρωτότυπες ρομποτικές κατασκευές και να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον προγραμματισμό, βιωματικά μέσα από το παιχνίδι. Η δράση αυτή, αποτελεί το έναυσμα μελλοντικής συνεργασίας για την ανάπτυξη και διάχυση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στο νησί της Θάσου σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.