Σε αδιέξοδο κατέληξε η νέα σύσκεψη, τρίτη στη σειρά, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, για τη διάσωση του ιδρύματος Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Η Αγία Μαρίνα», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν να συσταθεί μία ομάδα νομικών, η οποία θα επεξεργαστεί μία βιώσιμη λύση για τη λειτουργία του ιδρύματος.

Την ομάδα αυτή θα απαρτίζουν οι δικηγόροι: Αναστασία Ιωσηφίδου (πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας), Μαρίνα Φιλιππίδου (εκπρόσωπος του ιδρύματος) και θα συνδράμει ο βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Παπαφιλίππου.

Οι τρεις νομικοί, συγκεκριμένα, θα αναλάβουν να εξετάσουν εάν είναι εφικτή η ίδρυση ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), που θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία του Δήμου Καβάλας και θα ενσωματώσει τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα».

Η πρόταση για την υπαγωγή του ιδρύματος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποκλείστηκε, λόγω του σημαντικού χρέους που έχει το ίδρυμα προς το Ι.Κ.Α., το οποίο απειλεί τη βιωσιμότητα της «Αγίας Μαρίνας» και είναι ανασταλτικός παράγοντας στην ίδρυση του Κ.Δ.ΑΠ. από τον Δήμο Καβάλας.

Στις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της σύσκεψης, οι πολιτικοί παράγοντες, υπήρχε μία συγκρατημένη αισιοδοξία.  Ο βουλευτής Καβάλας, Γ. Παπαφιλίππου, είπε ότι: «Προς το παρόν, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο», ενώ αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία, που θα αναληφθεί προσεχώς από την κυβέρνηση, με σκοπό να γίνει η ρύθμιση του χρέους. Η ομάδα των τριών νομικών θα καταθέσει το πόρισμά της στο συντονιστικό όργανο των φορέων. Η Μ. Φιλιππίδου, τέλος, δήλωσε ότι η λειτουργία του ιδρύματος βρίσκεται σε οριακό σημείο, αφού το προσωπικό είναι απλήρωτο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ξεπέρασαν το όριο της αντοχής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here