Τις ημέρες αυτές, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γεωργίου Παπαδόπουλου, προχωράει στη συντήρηση 56 αγαλμάτων της δικαιοδοσίας της Π.Ε. Δράμας (καθαρισμός από μπογιές-βρωμιές, συγκόλληση αποκολλημένων μαρμάρων, τρίψιμο-γυάλισμα αδιαβροχοποίηση). Επίσης, προβλέφθηκε η συντήρηση 5 συντριβανιών στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου και όλων των μαρμάρινων επιφανειών γύρω από αυτά (αντικατάσταση σπασμένων μαρμάρων, συγκόλληση αποκολλημένων μαρμάρων, καθαρισμός από μπογιές-βρωμιές, τρίψιμο-γυάλισμα μαρμάρων, στεγανοποίηση μαρμάρων), ενώ στο τέλος θα εμποτιστούν τα μάρμαρα με κατάλληλο υλικό, έτσι ώστε να μην απορροφούν πιθανά graffiti και λερωθούν.

Μετά τον καθαρισμό θα επακολουθήσει το έργο για την επαναλειτουργία όλων των συντριβανιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από δέκα και πλέον χρόνια, ενώ θα γίνει η προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών που χρειάζονται για αυτό. 

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι : «Με τη συντήρηση των αγαλμάτων και των συντριβανιών δικαιοδοσίας της Π.Ε. Δράμας, προχωράμε σε μία σημαντική αισθητική παρέμβαση για την πόλη μας, η οποία θα αναδείξει αυτά τα σημεία καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και θα βελτιώσει το αστικό περιβάλλον» !

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.