Την ευκαιρία να μιλήσει με φορείς και πολίτες της Θάσου, είχε η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος, Κώστα Μορφίδη, τον συντονιστή και τον αναπληρωτή συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Θάσου, Μπάμπη Παπακυριακού και Σωτήρη Χατζηπαναγιώτου, καθώς και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Δημήτρη Φελούκη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου: «Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λόγω της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας για το νησί, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τον προηγούμενο μήνα, σήμανε γενικό συναγερμό. Η Σ. Ελευθεριάδου και τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφτηκαν, αρχικά, το Κέντρο Υγείας Θάσου, όπου και ενημερώθηκαν από τον διευθυντή, Θωμά Αγγελόπουλο, για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί, καθώς και τη διαδικασία εμβολιασμού, τονίζοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με την μη αποστολή εμβολίων της εταιρείας AstraZeneca, που έχει ως αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι εμβολιασμοί σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η βουλευτής τόνισε ότι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει σημαία το πιστοποιητικό εμβολιασμού, κωλυσιεργεί και δεν φροντίζει ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατό περισσότερο τμήμα του πληθυσμού μιας τουριστικής περιοχής, ενώ πρόσθεσε ότι κι εδώ η κυβέρνηση επέλεξε να μην «εκμεταλλευτεί» την πανδημία για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με μόνιμο προσωπικό.

Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκε ως δυσμενής η συνθήκη της μη πραγματοποίησης δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ζωή κατοίκων του νησιού. Μάλιστα, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, το νησί παραμένει αποκομμένο από την πρωτεύουσα του Νομού, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων του.

Τέλος, ο Θ. Αγγελόπουλος ρωτήθηκε αν προχωρά η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού (τον δρόμο της δημιουργίας της άνοιξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με νομοθετική ρύθμιση) για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι, για μία ακόμα φορά, οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές ποντάρουν σ’ ένα εμπόριο ελπίδας, καθώς οι δημόσιες εξαγγελίες και δεσμεύσεις τους, απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του κόμματος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, γονείς, ιατρικό προσωπικό, εργαζόμενους, ανθρώπους της εστίασης και εμπόρους, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους, λόγω της μηδαμινής στήριξης που έχουν λάβει από την κυβέρνηση, καθώς και την αγανάκτησή τους, για την κυβερνητική πολιτική, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται χωρίς σχέδιο.

Η Σ. Ελευθεριάδου αναφέρθηκε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, η οποία πλησιάζει, τονίζοντας ότι, η έλευση χιλιάδων τουριστών, χωρίς σχέδιο, με τους ανθρώπους του κλάδου να μην γνωρίζουν πώς θα πορευτούν, με τη διενέργεια εμβολιασμών να έχει «κολλήσει», λόγω έλλειψης εμβολίων (παρά την άψογη δουλειά των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας), με τους γονείς να είναι σε διαρκή αγωνία για την διασπορά του ιού εντός της μαθητικής κοινότητας, είναι στοιχεία που θα πρέπει να αξιολογηθούν ως ιδιαιτέρως σημαντικά και να δοθεί η απαραίτητη σημασία από τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η Θάσος ως τόπος δεύτερης κατηγορίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.