Την ευκαιρία να επισκεφτεί συσκευαστήρια στο Μυρτόφυτο και τη Φωλιά του Δήμου Παγγαίου και να συζητήσει με τους ανθρώπους του κλάδου, για τις δυσκολίες και τις νέες προκλήσεις την περίοδο του Covid-19, είχε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται, ακόμα, τα ακόλουθα: «Αρχικά, συζητήσαμε για την ερώτηση που κατέθεσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με σκοπό την επίλυση, μεταξύ άλλων, του προβλήματος στελέχωσης των μονάδων, λόγω δυσκολιών που προέκυψαν από την πανδημική κρίση. Στη συνέχεια ξεναγήθηκα στις μονάδες και συνομίλησα με εργαζόμενους, διαπιστώνοντας τις άριστες συνθήκες που επικρατούν, τη δυναμική που υπάρχει, καθώς και τα εξαιρετικά προϊόντα που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Επέμεινα στην ανάγκη κοινής δράσης των εξαγωγέων, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τη διαδικασία, τα προϊόντα αλλά, κυρίως, για τις δυνατότητες απασχόλησης.

Τόνισα στους ανθρώπους του κλάδου ότι θα βρίσκομαι δίπλα τους και θα στηρίζω τις προσπάθειες τους με τον θεσμικό μου ρόλο. Είναι δεδομένο ότι, ο πρωτογενής τομέας και οι εξαγωγές είναι ένας δυναμικός κλάδος που χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη, οργάνωση και σε πολλές περιπτώσεις καθοδήγηση από το κράτος. Το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης πρέπει, επιτέλους, να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και ενίσχυσης του κλάδου. Οι έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης περιορίζονται σε μέτρα-ασπιρίνες. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να απαιτούμε άμεσες παρεμβάσεις θωράκισης του κλάδου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.