Ανεπαρκή χαρακτηρίζει, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δράμας, Χρήστος Καραγιαννίδης, τα βήματα που έκανε η δημοτική αρχή του Δήμου Δράμας, με σκοπό την αποκατάσταση των προβλημάτων στο στάδιο της πόλης. «Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλέον, οι κερκίδες είναι απομονωμένες από τους υπόλοιπους χώρους του σταδίου. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν τις καθιστά λιγότερο επικίνδυνες και η ανακατασκευή τους κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία. Τα βήματα που έκανε η δημοτική αρχή στη σύνταξη μελετών, κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερόμενων φορέων, είναι ανεπαρκή και η κατάσταση έχει βαλτώσει επί τουλάχιστον μία τριετία», αναφέρει στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και συγκεκριμένα στην υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού στις 28 Ιανουαρίου 2019.

Στην ερώτηση επισημαίνει την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το δημοτικό στάδιο και ως χώρος προπόνησης αλλά και ως χώρος αθλητικών αγώνων, ενώ προσθέτει ότι, η συνέργεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την κατάθεση μελετών προς το αρμόδιο Υπουργείο, θα δώσει πνοή όχι μόνο στον αθλητικό χώρο, αλλά και στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην αθλητική ζωή του τόπου.

Η ερώτηση καταλήγει με τις εξής δύο ερωτήσεις: 1) Έχει υποβάλει ο Δήμος Δράμας κάποια μελέτη, ή πρόταση, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υποδομές του σταδίου, δηλαδή οι κερκίδες και ο ελαστικός τάπητας και αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες Υπηρεσίες; 2) Ποια μέτρα, ή λύσεις, θα μπορούσε να προτείνει για την επίλυση των προαναφερθέντων σημαντικότατων προβλημάτων;

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 31 Ιανουαρίου 2019, εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο περιέχεται η απάντηση του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος δήλωσε, καταρχήν, τη θετική του διάθεση, για την πλήρη αποκατάσταση των φθορών και την επέκταση των υποδομών του δημοτικού σταδίου Δράμας. Έθεσε, όμως, ως απαραίτητη προϋπόθεση, την κατάθεση των απαραίτητων μελετών από τον Δήμο Δράμας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, η χρηματοδότηση για μία τέτοια εκτεταμένη παρέμβαση, μπορεί να γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ή από νέα ειδικά σχεδιασμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, αφού με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» καλύφθηκαν οι μικρότερες ανάγκες που δέσμευαν κονδύλια από το Υπουργείο Πολιτισμού. Καταλήγοντας, ο Χρ. Καραγιαννίδης, αναφέρει ότι, το συμπέρασμα που βγαίνει από τη συζήτηση στη Βουλή, είναι πως η συνεργασία μεταξύ των φορέων είναι βασικό στοιχείο, για την επιτυχία βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.