Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε που διαπιστώθηκε ότι στις φυλακές του Νικηφόρου, ξέχασαν να κτίσουν ένα κτίριο το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Ο βουλευτής Δράμας Χρ. Καραγιαννίδης, στην πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι είμαστε σε τελική φάση, αλλά από τις διευκρινίσεις που έδωσε, μόνο αυτό δεν μπορεί να συμπεράνει κανείς. Δήλωσε ότι η μελέτη είναι έτοιμη, υπάρχουν τα χρήματα και ότι η εταιρεία που ανέλαβε το έργο σε λίγο θα πρέπει να ξεκινήσει την κατασκευή. Στη συνέχεια είπε ότι η μελέτη τώρα επικαιροποιείται… Όλοι καταλαβαίνουμε, ότι ακόμη και η μελέτη θέλει δουλειά για να τελειώσει. Και συνήθως, στην Ελλάδα, από τη μελέτη, μέχρι το τέλος των κατασκευών περνάει πάρα πολύς χρόνος. Βρίσκει, όμως, ο καλός βουλευτής, ότι τελειώνει το έργο, το οποίο όχι μόνο δεν άρχισε, αλλά και ο ίδιος αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Έστω, περίπου. Σε ένα χρόνο; Σε δύο; Σε πέντε; Γιατί δεν κάνει, έστω μια εκτίμηση στο περίπου και λέει πως θα είναι έτοιμο σε «σύντομο χρονικό διάστημα»;;;

Κι αφού ξεπερνάει το θέμα αυτό, το οποίο θεωρεί σχεδόν, τελειωμένο, λέει για τις δυσκολίες που υπάρχουν για την πρόσληψη προσωπικού. Χρειάζονται, λέει, για να λειτουργήσουν οι φυλακές, 200-220 άτομα. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα (το άλλο δεν είναι). Οι περιορισμοί που έχει η χώρα με τις προσλήψεις και τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, «δεν είναι εύκολο να λέμε και να υποσχόμαστε πολλά πράγματα». Αλλά, υπόσχεται ότι «εφ’ όσον το έργο κατασκευαστικά θα είναι έτοιμο στο 100%», θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν τα λεφτά, (δημοσιονομικοί πόροι) αλλά και θα πάρουν την άδεια (από τους εταίρους) για να μπορέσουν να γίνουν οι προσλήψεις.

Καταλαβαίνουμε ότι ο βουλευτής Χρ. Καραγιαννίδης, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού τίποτα δεν προχωράει στο θέμα των φυλακών Νικηφόρου, και προσπαθεί να ονοματίσει μια περίοδο 5-10 χρόνων σε «σύντομη περίοδο» για να δείξει ότι αυτός και η κυβέρνησή του νοιάζονται για τη Δράμα και ο τόπος μας επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατραπεί σε Παράδεισο!

Γιώργος Γανίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.