Σύσκεψη για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των αδρανών υλικών των λατομείων στην κοινότητα του Βώλακα

0
10

Σημαντική ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν μέρες με αντικείμενο την διερεύνηση λύσεων για το ζήτημα της διαχείρισης των αδρανών υλικών  που παράγονται από την λατομική δραστηριότητα στην Κοινότητα του Βώλακα στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.  Εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Παπαδόπουλο υ ο οποίος  συντόνισε την σύσκεψη σε αυτή συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γεώργιος Ζιμπίδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αθλητισμού Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργύρης Πατακάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Στεφανίδης, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, ο Πρόεδρος της κοινότητας του Βώλακα και μέλη του Συμβουλίου της κοινότητας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δασαρχείου και του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Σημαντικό και το θέμα της σύσκεψης μιας και αφορά έναν από τους πλέον δραστήριους και παραγωγικούς οικονομικούς κλάδους όχι μόνο της περιοχής, αλλά της χώρας. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και κατά κύριο λόγο στην κοινότητα του Βώλακα, λειτουργούν σε οριοθετημένες  περιοχές με την πρόβλεψη πως στον ίδιο χώρο θα διαχειρίζονται και τα αδρανεί υλικά που παράγονται από την λατομική δραστηριότητα. Στην πράξη αυτό μάλλον δεν είναι εύκολο να γίνει κυρίως για πρακτικούς λόγους. Είτε εξαιτίας του μεγάλου όγκου των αδρανών υλικών, είτε εξαιτίας του προγραμματισμού εκμετάλλευσης όλων των χώρων που έχουν παραχωρηθεί, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η απόθεση υλικών σε χώρους όπου θα υπάρξει δραστηριότητα. Πολλές εταιρίες αποθέτουν αδρανή υλικά δε χώρους εκτός λατομείων τους οποίους μισθώνουν από ιδιώτες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια εικόνα πραγματικά δυσάρεστη και με άγνωστες συνέπειες στο μέλλον. Αυτό που διερευνούν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη είναι η δυνατότητα συνολικής  λύσης στο πρόβλημα και με ορίζονται πολλών ετών. Υπάρχουν σκέψεις οι οποίες το επόμενο διάστημα   θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν σε επόμενα φύλλα, αφού το θέμα είναι πραγματικά μεγάλο και σοβαρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.