Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας για το θέμα των Χιονοπτώσεων-Παγετού και Πλημμυρών

0
20

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00, στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου 2018-2019.

Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Αργύρη Πατακάκη, συμμετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ.Αλέξιος Αναστασίου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Π.Α.Μ.Θ. κ.Δημήτριος  Παπαλεξίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντώνιος Καπελάκης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νευροκοπίου κ.Ανδρέας Τσεπνίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Παρανεστίου κ.Ιωάννης Δίγγας, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Προσοτσάνης κ.Γεώργιος Μαρτιάδης, o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας  κ.Νικόλαος Λιάτσης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων.

Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης στο Νομό Δράμας αναφορικά με φαινόμενα που προέρχονται από Χιονοπτώσεις, Παγετό και Πλημμύρες για την χειμερινή περίοδο 2018-2019, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης του κοινού και της συμμετοχής των εθελοντικών οργανώσεων.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η επικαιροποίηση των σχεδιών και μνημονίων των αρμόδιων φορέων, ενώ έγινε καταγραφή των μέσων και του προσωπικού που διαθέτει η κάθε υπηρεσία.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε : «Οπωσδήποτε, οι ελλείψεις των υπηρεσιών σε προσωπικό και σε εξοπλισμό είναι μεγάλες, λόγω της γενικότερης δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Ωστόσο, με τον συντονισμό και την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες»

 ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.