Η Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου ήταν μία από τους βουλευτές που κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση, προς την υπουργό πολιτισμού, για την συμμετοχή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 στο πρωτάθλημα της Super League 2. Στις επίκαιρες ερωτήσεις απάντησε ο υφυπουργός με αρμοδιότητα τον αθλητισμό, Λευτέρης Αυγενάκης, την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021. Η Σ. Ελευθεριάδου σχολίασε την απάντηση με το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μία νομικά λανθασμένη ερμηνεία κι ένας ασαφής και ανεπαρκής νόμος του υφυπουργού αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, υπογράφουν την καταδίκη της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 σε υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σ. Ελευθεριάδου και αφού ξόδεψε τα 2/3 του χρόνου του για να αυτοθαυμαστεί, σχετικά με το πόσο καλός είναι ο νόμος που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο υφυπουργός ερμήνευσε λανθασμένα το άρθρο 77Α του ν.2725/1999, «τιμωρώντας» με αυτό τον τρόπο μία ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα.

Σύμφωνα με τον κο Αυγενάκη: «Η διάταξη αυτή αφορά μόνο τις νεοσύστατες Α.Α.Ε., ή Τ.Α.Α., που προβιβάζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες από τις ερασιτεχνικές. Αφορά, δηλαδή, τις ομάδες που την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 αγωνίζονταν στην Γ’ εθνική (ερασιτεχνική κατηγορία) και προβιβάστηκαν στην νέα SL2 (επαγγελματική κατηγορία). Η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, όπως όλοι γνωρίζουμε, ως ήδη υφιστάμενη Π.Α.Ε., δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ομάδων».

Όμως, το σχετικά άρθρο που επικαλέστηκε αναφέρει τα εξής: «Αν πρόκειται για νεοσύστατη Α.Α.Ε., ή για νεοσύστατο Τ.Α.Α., λόγω προβιβασμού από ερασιτεχνική αγωνιστική κατηγορία, ή για Α.Α.Ε., ή Τ.Α.Α., που έχει προβιβασθεί από κατώτερη αγωνιστική κατηγορία, η αίτηση για την χορήγηση του πιστοποιητικού της παρ. 3 υποβάλλεται τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων όποιας από τις διοργανώσεις του οικείου εθνικού πρωταθλήματος και κυπέλλου εκκινεί νωρίτερα».

Ας μας απαντήσει ο κος Αυγενάκης, ή οι νομικοί σύμβουλοι, που ακριβώς ορίζεται από τον νόμο ότι, η ομάδα που έχει περιθώριο 30 ημερών για την κατάθεση των απαραίτητων εγγραφών, θα πρέπει να προβιβάζεται από ερασιτεχνική κατηγορία; Ο υφυπουργός αθλητισμού, αγνοώντας τον νόμο που ο ίδιος ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο του, αρνείται να προβεί στην οποιαδήποτε διευκρίνιση, ή σε νομική παρέμβαση, η οποία θα αποσαφηνίζει ότι το εν λόγω άρθρο συνεχίζει να ισχύει και θα πρέπει να εφαρμόζεται. Σε κάθε περίπτωση, το αρμόδιο Υπουργείο έπρεπε να είναι ξεκάθαρο σχετικά με την ισχύ του, ειδικά λόγω και της δημιουργίας νέας επαγγελματικής κατηγορίας. Δυστυχώς, η Καβάλα πληρώνει την ανεπάρκεια του κου Αυγενάκη. Μία ιστορική ομάδα, η οποία κέρδισε την άνοδο της εντός των αγωνιστικών χώρων, καταδικάζεται από έναν υφυπουργό, που δεν γνωρίζει ούτε τους νόμους που ο ίδιος καταθέτει. Ο υποβιβασμός της Καβάλας και η μη συμμετοχή της στη Super League 2, φέρει την σφραγίδα του Λευτέρη Αυγενάκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.