Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης και λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων, το οποίο χρησιμοποιεί, υποχρεωτικά, το σύνολο των φορέων που υλοποιεί μέτρα ενίσχυσης και στήριξης της επιχειρηματικότητας που συγχρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία (Ε.Δ.Ε.Τ.) κατέθεσαν, με πρωτοβουλία της βουλευτή Καβάλας, Σουλτάνας (Τάνιας) Ελευθεριάδου, 34 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.

«Λόγω των προγραμμάτων που εκ των πραγμάτων πλήθαιναν, λόγω της πανδημικής κρίσης, παρατηρείται, από τους χρήστες του συστήματος, μία έντονη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, με συνεπακόλουθη την καθυστέρηση στην αποτύπωση απορροφήσεων, σε ό,τι αφορά ευρωπαϊκά προγράμματα και την πληρωμή των δικαιούχων.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, ο απαιτούμενος χρόνος μιας απλής διαδικασίας διεκπεραίωσης είναι πενταπλάσιος από τον συνηθισμένο. Έτσι, πέραν του αναπτυξιακού, του επενδυτικού νόμου και των λοιπών προγραμμάτων, οι δικαιούχοι των Π.Ε.Π. των Περιφερειών, των Μέτρων 4.1, Μέτρων 19 των νέων ΠΣΚΕ, των νέων προγραμμάτων λοιπών αποζημιώσεων πρωτογενούς τομέα, αργούν να αντλήσουν τα απαραίτητα για την ανάπτυξη, ή, σε πολλές περιπτώσεις, επιβίωση τους χρήματα, λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην περαίωση των ηλεκτρονικών διαδικασιών εντός του ΠΣΚΕ.

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, αν προτίθεται να εξετάσει τις εκατοντάδες καταγγελίες χρηστών, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην πλατφόρμα, να αναβαθμίσει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, για την ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών πληρωμής των δικαιούχων των αντίστοιχων προγραμμάτων», αναφέρει δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.