Η Ελλάδα δεν είναι στρατιωτική υπερδύναμη, ούτε η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου. Ωστόσο, διαθέτει δύο πανίσχυρα «όπλα», τα οποία ελάχιστες χώρες έχουν. Πολιτισμό και ιστορία. Ο πολιτισμός και η ιστορία της είναι χιλιάδων ετών κι έχουν αντέξει στις επιθέσεις. Η προσπάθεια να πληγούν ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική ιστορία δεν σταμάτησε ποτέ.

Μετά τη δεκαετή περίοδο των μνημονίων, που είχε στόχο την εξαθλίωση της κοινωνίας, για να καμφθεί η αντίσταση, ήρθαν η «συμφωνία» των Πρεσπών και η λεγόμενη μεταναστευτική κρίση. Με τη «συμφωνία» των Πρεσπών επιχειρείται η παραχάραξη της ιστορίας. Και με την εγκαθίδρυση της πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα, η αλλοίωση του ελληνικού πολιτισμού. Κι ο ελληνικός πολιτισμός, είναι προϊόν της διαρκούς επικοινωνίας των Ελλήνων με τους άλλους λαούς. Οι Έλληνες δίνουν και παίρνουν στοιχεία από τους ξένους. Τα στοιχεία που πήραν, τα προσάρμοσαν, ή αν θέλετε τα αφομοίωσαν, στον ελληνικό τρόπο ζωής. Αυτή η συνεχής αλληλεπίδραση (με το εξωτερικό) δημιούργησαν τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού και διαμόρφωσαν την κουλτούρα του ελληνικού λαού.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλος λαός στον πλανήτη γη, που έχει μεγαλύτερη πολυπολιτισμική κουλτούρα, από τον ελληνικό λαό. Όμως, μερικοί προπαγανδίζουν ότι οι Έλληνες είναι ξενοφοβικοί, ρατσιστές και ακροδεξιοί.

Σ’ αυτούς, τους προπαγανδιστές, απαντάμε ότι, η πολυπολιτισμικότητα δεν επιβάλλεται, με την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών από διάφορες χώρες, αλλά με τον αμοιβαίο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την επικοινωνία.

Όσον αφορά το παράδειγμα που αναφέρουν μερικοί, τεχνηέντως, της αθρόας εισόδου μεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990 και ότι τότε επικρατούσε, πάλι, έντονο ξενοφοβικό κλίμα, θα σχολιάσουμε το εξής. Η «ξενοφοβία» δεν αφορούσε τον ερχομό μεταναστών από τη γειτονική χώρα, αλλά την ανεξέλεγκτη είσοδο μεγάλου αριθμού ατόμων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Κι αυτό φάνηκε τα επόμενα έτη. Οι Αλβανοί που ήρθαν με σκοπό να εγκατασταθούν μόνιμα και να αρχίσουν μία νέα ζωή στην Ελλάδα, εντάχθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Κι εδώ υπερίσχυσε η δύναμη του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας. «Χάρη στην ιστορία σας είστε πολύ δημιουργικοί και έχετε μάθει να αγωνίζεστε συνέχεια», είπε ένας φιλέλληνας. Και συμφωνούμε, απολύτως, μαζί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.