Τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης λαμβάνοντας υπόψη:

1) Τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας 305/2020 και 306/2020, οι οποίες ακυρώνουν την υπ’ αριθμό 13311/273/21.3.2016 κοινή απόφαση του τότε υφυπουργού οικονομίας, ανάπτυξης και τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και των αναπληρωτών υπουργών εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικών, που αφορά στην επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας 4% και 12%,

2) Τις γνωμοδοτήσεις και τις εισηγήσεις των νομικών συμβούλων,

3) Την καθυστέρηση του Υπουργείου οικονομικών και των συναρμόδιων Υπουργείων στην αντιμετώπιση του θέματος,

4) Την έως τώρα απραξία του Ο.Α.Ε.Δ., για την άμεση θεραπεία της βλάβης που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις μέλη τους,

5) Τα ερωτήματα των επιχειρήσεων, μετά και τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις,

Συστήνουν στα μέλη τους επιχειρήσεις, δικαιούχους της επιδότησης 4% και 12%, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και τη νομοθεσία γενικότερα, να υποβάλλουν αιτήσεις στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ., μέσω της πλατφόρμας www.gov.gr, μαζί με υπεύθυνη δήλωση νομίμου εκπροσώπου, για τα έτη 2016-2019, το αργότερο έως και την 25η Μαΐου 2020, ανά εξάμηνο. Ο Ο.Α.Ε.Δ. είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί και να δώσει αριθμό πρωτοκόλλου στις αιτήσεις που θα υποβληθούν. Παράλληλα, τα Επιμελητήρια της Α.Μ.-Θ. έχουν ήδη αποστείλει στον πρωθυπουργό και τα αρμόδια Υπουργεία, αίτημα αναφορικά με την πληρωμή των επιχειρήσεων, για τα οφειλόμενα ποσά των ετών 2010-2015 κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.