Ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας και δήλωσε ότι το μάρμαρο και το κρασί, κυρίως, της περιοχής, είναι φημισμένα στην πατρίδα του. Μακάρι οι Ρώσοι να προτιμούν τα κρασιά της ανατολικής Μακεδονίας, από τα «Μακεδονικά» κρασιά των γειτόνων Σκοπιανών. Όσον αφορά τον τουρισμό, οι συμπατριώτες του γενικού πρόξενου επιλέγουν άλλους προορισμούς για τις διακοπές τους, όπως την Τουρκία, σε σχέση με τον Νομό Δράμας. Παρά τους προαιώνιους ιστορικούς δεσμούς και την κοινή θρησκεία, που συνδέουν την Ελλάδα και την Ρωσία. Μπορεί να κάνει γι’ αυτό ο πρόξενος;

Οι σύλλογοι των φιλόζωων, δεν αντιμετωπίζουν με θετική σκέψη τη συνεργασία μεταξύ των πέντε Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, για την κατασκευή και λειτουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Θα συμφωνούσαμε κι εμείς, να δαπανηθούν τα χρήματα για την ενίσχυση της εκστρατείας με στόχο να εξαλειφθεί η εγκατάλειψη των ζώων και να αυξηθούν οι υιοθεσίες, αντί να κατασκευαστεί ένα ακόμα καταφύγιο. Ωστόσο, οι σύλλογοι των φιλόζωων ασκούν κριτική στους Δήμους, γιατί δεν ανταποκρίνονται στις αρμοδιότητες τους στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Κι ο νόμος ορίζει, οι Δήμοι να λειτουργούν οργανωμένους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των ζώων που περισυλλέγουν.

Έως ότου μειωθεί ο αριθμός των ζώων που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, ή των αδέσποτων που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, η λειτουργία των καταφυγίων είναι απαραίτητη. Όχι για να δώσει τη λύση στο πρόβλημα. Τα καταφύγια, όπως προαναφέραμε, είναι χώροι προσωρινής φιλοξενίας. Δηλαδή, τα ζώα που περισυλλέγονται από τον Δήμο μεταφέρονται εκεί, για να εξεταστούν, να εμβολιαστούν, να στειρωθούν, να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα και εν συνεχεία, να επανατοποθετηθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Τα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων μπορούν να προσφέρουν εθελοντικό έργο στο καταφύγιο και ιδιαίτερα, να βοηθήσουν τον Δήμο στη διάδοση της ιδέας περί υιοθεσίας των ζώων που φιλοξενούνται στο χώρο εκείνο. Επίσης, επειδή ζούνε μέσα στην κοινωνία, πρέπει να ενημερώνουν τους συμπολίτες τους, για τις υποχρεώσεις που έχουν όταν αποκτούν ένα ζώο συντροφιάς. Κι αν μερικοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις αυτές, να τους καθοδηγούν να παραδίδουν το ζώο στο δημοτικό καταφύγιο. Και όχι να το εγκαταλείπουν στο δρόμο, αυξάνοντας τον πληθυσμό των αδέσποτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.