Είναι άξιο λόγου και καθόλου τυχαίο, θεωρούμε, ότι η πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών θα φιλοξενηθεί, πάλι, στην ειδυλλιακή περιοχή της λίμνης Κοκκινογείων. Παρά την οικονομική κρίση, οι συγκεντρώσεις αυτές, τις οποίες διοργανώνει η ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας), συνεχίζουν να προσελκύουν πλήθος ατόμων που είναι λάτρεις των δύο τροχών.

Για ένα πενθήμερο, από την Πέμπτη 24 έως και τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, ένας μεγάλος αριθμός μοτοσυκλετιστών θα επισκεφθούν την περιοχή, θα απολαύσουν το φυσικό τοπίο και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Το πρόγραμμα του πενθημέρου είναι πλούσιο και περιλαμβάνει: μουσικές εκδηλώσεις, παιχνίδια, επιδείξεις, εκδρομές, κ.ά. δράσεις.

Είναι τιμή (και χαρά) για την περιοχή να φιλοξενεί τέτοιες διοργανώσεις, που προσφέρουν πανελλήνια προβολή και ενισχύουν την τοπική οικονομία σε μία πολύ δύσκολη περίοδο και σε ένα τόπο που προσπαθεί να αναπτυχθεί τουριστικά. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, ο δραμινός λαός να δείξει τη θερμή φιλοξενία του στους επισκέπτες και να συμβάλλει στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικό και φαρμακευτικό σκοπό, κατά την άποψη μας, «άνοιξε την πόρτα» για την απενεχοποίηση της προσωπικής χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Αφού η κάνναβη είναι κατάλληλη (και νόμιμη) για ιατρική και φαρμακευτική χρήση, θα σκεφτεί κάποιος, γιατί να απαγορεύεται για προσωπική χρήση; Πως μπορεί η κάνναβη να χρησιμοποιείται για θεραπευτικό σκοπό, θα αναρωτηθεί άλλος και συγχρόνως να θεωρείται επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και ζωή;

Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα το πιο ευαίσθητο τμήμα της, η νεολαία, δεν έχει γαλουχηθεί ώστε να αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τέτοια σοβαρά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για προσπάθεια επιβολής ορισμένων επιλογών της δήθεν προοδευτικής Αριστερής κουλτούρας, την οποία εκπροσωπεί το κυβερνών κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Είναι δικαιολογημένη, λοιπόν, η ανησυχία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το ελληνικό κράτος δεν «θωρακίζει» την μαθητιώσα νεολαία από τις εξαρτήσεις. Αντιθέτως, περνάει λανθασμένα μηνύματα στους αυριανούς πολίτες της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here