Πολλά αλλάζουν στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του νόμου που είναι γνωστός ως «σχέδιο Κλεισθένης Ι» και τροποποιεί πολλά από όσα έως σήμερα αποτελούσαν την καθημερινότητα των ανθρώπων του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κύρια αλλαγή η μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών που αρχικά προγραμματίζονταν για τον Σεπτέμβριο του 2019 και πλέον θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο. Ούτε λίγο ούτε πολύ η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται πλέον σε προεκλογική περίοδο, αφού απομένουν σχεδόν δέκα μήνες μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι ανατροπές της αλλαγής αυτής πολλές χωρίς να μένει έξω και ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, όπου και εκεί η αλλαγή αυτή ματαιώνει σχέδια και προγραμματισμούς, ενώ κάνει άλλους να «χαμογελούν»  μιας και γλιτώνουν μήνες «πολιτικής φθοράς».  Η άλλη μεγάλη αλλαγή που επιφέρει ο νέος νόμος και φυσικά έχει αντίκτυπο σε όλους τους Δήμους της χώρας χωρίς να εξαιρείται ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, είναι η σύνθεση των ψηφοδελτίων που πλέον είναι κατά πολύ μικρότερα σε αριθμό υποψηφίων. Η αλλαγή αυτή καθιστά τρομερά ευκολότερη την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου για κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο απ ότι μέχρι το πρόσφατο παρελθόν.

Με αφορμή την αλλαγή αυτή όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί δεν είναι λίγοι αυτοί που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους ή κάποιοι να καταφέρουν ότι δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα. Είναι αλήθεια πως όσο και αν ήθελε κάποιος να στήσει το δικό του ψηφοδέλτιο, δεν ήταν τόσο εύκολο ή απλό αφού ήταν τροχοπέδη ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων τόσο για το κεντρικό ψηφοδέλτιο, όσο και για τα ψηφοδέλτια των κοινοτήτων. Είναι δεδομένο λοιπόν πως με το παρόν σύστημα πολλοί περισσότεροι είναι αυτή που ευκολότερα θα αποφασίζουν την κατάρτιση ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Όλα τα παραπάνω βρίσκουν ήδη εφαρμογή στην νέα πλέον «πολιτική καθημερινότητα», νέοι υποψήφιοι έχουν «εμφανιστεί» που προσπαθούν να «εδραιώσουν» την παρουσία τους σε αυτή την «καθημερινότητα». Κάποιοι εξ αυτών κινούνται ιδιαίτερα και είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν κάτι παραπάνω, η αισιοδοξία είναι πλέον χαρακτηριστικό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.