Δεν θα ήταν ούτε άσχημο ούτε υπερβολικό κάποια στιγμή να ξεκινήσει μια προσπάθεια πραγματικού εξωραϊσμού και ανάπλασης του χειμάρρου που διασχίζει την μικρή κωμόπολη του Κάτω Νευροκοπίου. Είναι ένα κεντρικό σημείο της πόλης και προφανώς συγκεντρώνει τα βλέμματα και την προσοχή των επισκεπτών.

Κατά το παρελθόν έγιναν προσπάθειες να αλλάξει η εικόνα του χειμάρρου και σίγουρα όλες ήταν ενέργειες προς την θετική κατεύθυνση. Έγιναν αρκετά πράγμα με σημαντικότερο όπως μας πληροφορούν κάτοικοι της κωμόπολης, η στήριξη των πρανών του χειμάρρου, παρέμβαση που άλλαξε ριζικά την εικόνα αλλά και τον βαθμό ασφάλειας του χειμάρρου. Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την περαιτέρω αισθητική βελτίωση ή και αξιοποίηση του χειμάρρου είναι ακριβώς το γεγονός πως αποτελεί χείμαρρο και μάλιστα με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη μεταφορά νερού από την μεγάλη λεκάνη απορροής που τροφοδοτεί και το φράγμα των Λευκογείων. Είναι γνωστά τα προβλήματα όταν ο χείμαρρος πλημμυρίζει με νερό και για πολλές ημέρες είναι η μόνη δίοδος των νερών από την πλευρά του φράγματος προς την χαμηλότερη περιοχή του Οχυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.