Αποζημιώσεις άμεσα για τους κτηνοτρόφους που έχασαν ζωικό κεφάλαιο από ασθένειες και καιρικές συνθήκες.

Το Κάτω Νευροκόπι επισκέφθηκε την εβδομάδα που πέρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στο νομό της Δράμας.

Ο κ. Τσιρώνης επισκέφθηκε αρχικά το Οχυρό Λίσσε και το μουσείο, όπου ξεναγήθηκε από τον Διοικητή της στρατιωτικής μονάδας που εδρεύει στο Κάτω Νευροκόπι, ενώ στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σύγχρονο μουσείο σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες σχεδιάστηκε.

Μετά τον χώρο του οχυρού Λίσσε ο Αναπληρωτής Υπουργός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου είχαν συνάντηση κατά την οποία ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και ιδιαίτερα ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος. Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου με την ευκαιρία της παρουσίας του κου Τσιρώνη εξέφρασε τις ευχαριστίες του για μία ακόμη φορά όπως είπε, για τον θετικό ρόλο που έπαιξε στο αίτημα του για μείωση της τιμής των καυσόξυλων για τους κατοίκους της περιοχής.

Κεντρικό σημείο και ιδιαίτερης σημασίας, της επίσκεψης του Υπουργού στο Κάτω Νευροκόπι ήταν η συνάντηση που είχε με γεωργούς και κτηνοτρόφους στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου.  Πολλοί κτηνοτρόφοι εξέφρασαν τα παράπονα και τους προβληματισμούς τους στον Υπουργό και φυσικά αναφέρθηκαν στα γενικότερα προβλήματα του κλάδου τους. Την συζήτηση άνοιξε η τοποθέτηση του Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου ο οποίος αναφέρθηκε με σαφήνεια στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό είναι τα δύο κύρια ζητήματα που απασχολούν την δημόσια συζήτηση τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Το ζήτημα της Εξισωτικής αποζημίωσης που λάμβαναν οι δικαιούχοι των μειονεκτικών περιοχών είναι ένα τεράστιο ζήτημα αφού ο σχεδιασμό της κυβέρνησης το περιόρισε δραματικά προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι και κτηνοτρόφοι άλλων περιοχών, ενώ αναφορά έγινε και στο πρόβλημα των ασθενειών που πλήττουν τα κοπάδια της περιοχής με αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Στην αναφορά για τις αποζημιώσεις από ασθένειες  ο Υπουργός σημείωσε πως θα ανακινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση απωλειών από τον καταρροϊκό πυρετό.

Σημαντική επίσης ήταν και η δέσμευση του Υπουργού πως θα γίνουν σύντομα οι διαδικασίες έτσι ώστε να αποζημιωθούν και οι απώλειες των προηγούμενων μηνών που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.