Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες «δοκιμάζουν» την ετοιμότητα των κατοίκων κα των υπηρεσιών.

Με χιόνια έκανε «ποδαρικό» ο Δεκέμβριος στην περιοχή του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, αφού όχι μόνο τα βουνά αλλά και τα χωριά «ντύθηκαν» στα λευκά. Τις προηγούμενες ημέρες η χιονόπτωση ήταν συχνή στα βουνά της περιοχής και σε μεγάλα υψόμετρα. Έτσι όλοι και με δεδομένες τις προβλέψεις για την εξέλιξη του καιρού, είχαν προετοιμαστεί για την αναμενόμενη έλευση του χιονιά.

Στα περισσότερα χωριά του Δήμου η χιονόπτωση ήταν πραγματικά έντονη και πολύ γρήγορα το χιόνι κάλυψε τα πάντα. Μάλιστα έφτασε και σε περιπτώσεις ξεπέρασε τα δέκα εκατοστά. Περισσότερο χιόνι φυσικά είχαν τμήματα του οδικού δικτύου που διέρχονται σημεία με μεγάλο υψόμετρο. Έτσι η κινητοποίηση ήταν επιβεβλημένη. Η θερμοκρασία που κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα έπαιξε ρόλο στην γρήγορη χιονοκάλυψη της περιοχής και έτσι τις πρωινές ώρες όλοι αντίκρισαν ένα λευκό τοπίο απ’ άκρη σε άκρη του ακριτικού λεκανοπεδίου.

Προβλήματα υπήρξαν  τουλάχιστον όμως  όχι  σε βαθμό που να προκαλέσουν αναστάτωση πέραν της φυσιολογικής που έτσι και αλλιώς προκαλεί μια έντονη κακοκαιρία. Τα προβλήματα επιβεβαιώνει και  η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων εξαιτίας της ακύρωσης των δρομολογίων των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια από τα χωριά προς την έδρα του Δήμου και μεταφέρουν και μαθητές σχολείων. Η πρώτη αυτή χιονόπτωση ήταν η προειδοποίηση πως ο χειμώνας βρίσκεται εδώ και πλέον κάθε στιγμή μπορεί οι κάτοικοι να βρεθούν αντιμέτωποι με τις γνωστές σε αυτούς αλλά παρόλα αυτά δύσκολες συνθήκες του χειμώνα. Την ίδια στιγμή ο μηχανισμός αντιμετώπισης αυτών των συνθηκών «δοκιμάστηκε» και για την φετινή χρονιά. Όλα δείχνουν να πως και αυτός ο χειμώνας στην συνέχεια του δεν θα βρει απροετοίμαστο κανέναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.