Την ένταξη τους στον κατάλογο των διάσημων «ρεκόρ Γκίνες» ευελπιστούν ότι θα πετύχουν τα δύο δημοτικά σχολεία 1ο και 2ο της Δράμας, μετά τη συμμετοχή 417 μαθητών τους στο παιχνίδι «Γκρινιάρης» στον κοινό αύλειο χώρο των σχολείων. Τα δύο δημοτικά σχολεία διεκδικούν το ρεκόρ του μεγαλύτερου ομαδικού παιχνιδιού στον «Γκρινιάρη» και η δράση πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του Οργανισμού «Βραβεία Γκίνες». Για τη δράση αυτή χρησιμοποιήθηκαν εκατόν είκοσι (120) κουτιά του γνωστού παιχνιδιού και οι μαθητές έπαιξαν σε μικρές ομάδες τεσσάρων ατόμων. Κάθε τετράδα έπρεπε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με ένα νικητή. Όλα έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής του Οργανισμού «Βραβεία Γκίνες» και η δράση μαγνητοσκοπήθηκε, για να αποσταλεί στην κεντρική επιτροπή του Οργανισμού, η οποία θα ανακοινώσει εάν τα δύο σχολεία της Δράμας θα ενταχθούν στον κατάλογο των ρεκόρ. Τη δαπάνη για την εκδήλωση κάλυψε ο Δήμος Δράμας, με τη συνδρομή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, ενώ την έναρξη του παιχνιδιού κήρυξε ο δήμαρχος, Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή δράση, που ενεργοποιεί το παιδί και προσφέρει χαρά.

Οι καθημερινοί τσακωμοί μαθητών στην αυλή, ήταν η αφορμή για το ομαδικό παιχνίδι!

Την ιδέα είχε η εκπαιδευτικός του 2ου δημοτικού σχολείου, Ελένη Σμολοκτού, η οποία είπε στην εφημερίδα «Πρωινός Τύπος», ότι η ένταξη στον κατάλογο των ρεκόρ Γκίνες δεν είναι αυτοσκοπός. «Είναι ένα κίνητρο, για να μάθουμε στα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, την ομαδικότητα. Να μάθουν, δηλαδή, να συνεργάζονται και να καταλάβουν ότι αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης σχολικής κοινότητας και όχι μόνο της κοινότητας της τάξης και τους σχολείου τους. Τα παιδιά των δύο σχολείων παίζουν μαζί καθημερινά στον ίδιο αύλειο χώρο και έχουν προστριβές μεταξύ τους. Προκειμένου να καλλιεργήσουμε συμπεριφορές κατά του bullying, σκεφτήκαμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος, για να μάθουμε στα παιδιά να συνεργάζονται και να συμβιώνουν αρμονικά. Στόχος είναι, η κοινωνικοποίηση και η συνεργασία, ώστε να σταματήσουν οι τσακωμοί κι όλα εκείνα, που θα μπορούσαν να συμβούν στην αυλή ενός σχολείου. Η ιδέα του ομαδικού παιχνιδιού, άρχισε να καλλιεργείται στο περυσινό φεστιβάλ κατά του bullying, που διοργάνωσαν τα δύο σχολεία και σκέφτηκα ότι μπορούν να παίξουν μαζί τετρακόσια παιδιά, όταν ξέρουμε ότι και μόνο τέσσερα παιδιά που παίζουν μεταξύ τους, στο τέλος τσακώνονται».

Υπεύθυνη για την επαφή με τον Οργανισμό «Βραβεία Γκίνες» είναι η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας, Όλγα Γεωργιάδου, η οποία είπε τα εξής: «Όλοι οι συνάδελφοι «αγκάλιασαν» την ιδέα κι έτσι, τα δύο σχολεία συνεργάστηκαν μεταξύ τους. Ο Οργανισμός των ρεκόρ Γκίνες έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία με επιτυχία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.