Δικαιωμένοι πρέπει να αισθάνονται όσοι είχαν λάβει την απόφαση και την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν εργασίες για την αλλαγή όψης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Κάτω Νευροκόπι.

Οι εργασίες στην πρόσοψη και άλλα τμήματα του ιστορικού ναού για την αφαίρεση σοβάδων και την αποκάλυψη της λιθόχτιστης κατασκευής έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σίγουρα η εικόνα δεν είναι η ίδια με πριν. Όπως μετέφερε κάτοικος της περιοχής πλέον το οικοδόμημα του Ναού έχει γίνει «επιβλητικότερο» και σίγουρα θυμίζει περισσότερο την από αιώνων ιστορία του μιας και αποτέλεσε σημείο αναφοράς και γεγονότων για τον Ελληνισμό της περιοχής.

Έχει αναδειχθεί κάθε κατασκευαστική λεπτομέρεια που επί πολλά χρόνια δεν ήταν ορατή και πράγματι πλέον η εικόνα παραπέμπει στα  χρόνια όπου ο Ναός έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ζωή των Ελλήνων της ιστορικής μικρής πόλης της Μακεδονίας, όταν η Εκκλησία ήταν το επίκεντρο του σκλαβωμένου Έθνους των Ελλήνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.