Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για την χορήγηση καυσόξυλων από το Δασαρχείο Κάτω Νευροκοπίου με μειωμένη τιμή στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα, αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι πως και την φετινή χρονιά δεν θα καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου των κατοίκων της περιοχής. Το σενάριο που και πάλι  προκρίνεται από τους αρμόδιους, είναι να λάβουν καυσόξυλα με μειωμένη τιμή οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δεν θα εξυπηρετηθεί ο γενικός πληθυσμός, αφού σύμφωνα με όσα έγιναν ανεπίσημα γνωστά τα αποθέματα καυσόξυλων και τη φετινή χρονιά δεν επαρκούν για την κάλυψη του συνόλου των αιτούντων. Οι ανάγκες σίγουρα είναι μεγαλύτερες αφού τα καυσόξυλα αποτελούν το κύριο μέσο  θέρμανσης για την πλειονότητα των  κατοίκων, όμως οι δυνατότητες είναι και φέτος περιορισμένες.

Το ζήτημα αφορά την καθημερινότητα του συνόλου των κατοίκων της περιοχής και φυσικά για πολλούς είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Οι οικονομική επιβάρυνση είναι μεγάλη για όλους, πολύ περισσότερο όμως για όσους ανήκουν στα  χαμηλά εισοδήματα και αντιμετωπίζουν την δαπάνη για την θέρμανση κυριολεκτικά σαν το κύριο  οικονομικό ζήτημα της χρονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.