Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Βέβαια το καλλίτερο είναι να είσαι πολύ τρελός, αλλά και το λίγο βοηθάει, το παν

μέτρον άριστον των αρχαίων μας προγόνων, εδώ βρίσκει την σωστή του έννοια.

Αν παριστάνεις τον μισότρελο, είσαι στα όρια του φυσιολογικού έλληνα.

Η καθημερινότητά μας έχει χιλιάδες παραδείγματα, που ας τα πάρουμε ένα, ένα για να δούμε, αν το φαινόμενο είναι αποκλειστικότητα των ελλήνων ή έχει εμπολιαστεί και η υπόλοιπη υδρόγειος.

Βλέπουμε στην τηλεόραση, άνθρωποι να ζούνε με επίδομα πρόνοιας και όταν γίνει ληστεία στο σπίτι τους,  οι κλέφτες φεύγουν με ποσά, που ούτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες μπορούν να δικαιολογήσουν και καταφεύγουν στα θεία, ότι αυτός έβαζε εκεί τις παλιές εφημερίδες, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο μετατράπηκαν σε χαρτονομίσματα.

Και δεν μετανιώνει ο παθών, που άμα πλήρωνε τους νόμιμους φόρους και έβαζε τα χρήματά του στην τράπεζα θα είχε τα λεφτά του εξασφαλισμένα.

Αλλά η νοσηρή φαντασία του δεν του επιτρέπει να σκεφτεί λογικά, επειδή βρίσκεται στο ενδιάμεσο του μισότρελου, δηλαδή της ελληνικής τρέλας και επιμένει καλύτερα οι κλέφτες, παρά οι άλλοι επίσημοι κλέφτες, δηλαδή το κράτος.

Μ’ αυτό το πνεύμα κινούνται όλα στην Ελλάδα.

Παγκοσμίως ερχόμαστε πρώτοι σε τρελούς, όχι της κατηγορίας για δέσιμο, αλλά των άλλων, που λόγω βλακείας πήραν σύνταξη, με βεβαίωση ιατρού που πήρε και αυτός πτυχίο μαϊμού λόγω τρέλας.

Από απόψεως τυφλών, που ανήκουν στην ίδια κατηγορία των μισότρελων ερχόμαστε πρώτοι παγκοσμίως και έπονται οι ανάπηροι μαϊμού, που παίρνουν και σύνταξη και εργάζονται στον Δήμο και όταν ανακαλυφθεί η περίπτωσή τους, σπάνια βέβαια αλλά κατά λάθος, όταν κάνας μισότρελος το αναφέρει.

Πολλοί τυφλοί παίζουν τερματοφύλακες σε επίσημες ομάδες και άλλοι είναι ταξιτζήδες

Πολλοί δεν δηλώνουν καθόλου τον θάνατο των προσφιλών τους συγγενών, διότι δεν μπορούν να αποχωρισθούν τις συντάξεις τους. Δεν παίζει ρόλο αν είναι λίγο ή πολύ τρελοί, πάντως είναι έλληνες.

Για όλες αυτές τις απατεωνιές υπάρχει το ελληνικό δόγμα, ότι δεν είναι στα καλά του. Αυτό σε απαλλάσσει κατά πενήντα τοις εκατό από το παράπτωμά σου, γι’ αυτό οι περισσότεροι απατεώνες θέλουν να χαρακτηριστούν μισότρελοι. Η περίπτωση δεν αφορά μεμονωμένα άτομα, ολόκληρη η κοινωνία πάσχει από το ελληνικό σύνδρομο και από αλληλεγγύη ο ένας υποστηρίζει τον άλλο, έ καημένε δεν βλέπεις, ότι πάσχει ο φουκαράς;

Τώρα με τέτοια ελαφρυντικά και τα δικαστήρια μετατρέπουν τις ποινές, όχι προς το αυστηρότερο, αλλά προς το ηπιότερο λόγω τρέλας.

Όσο για τους πολιτικούς μας, τους βλέπουμε κάθε μέρα να δείχνουν το ποσοστό της τρέλας τους και δεν μας κακοφαίνεται τους έχουμε συνηθίσει.

Μόνο δύο ξεχωρίζουν ο Λοβέρδος και ο Ραγκούσης, αλλά τους απουσιάζει η τρέλα και γι’ αυτό η καριέρα τους θα είναι σύντομη στην πολιτική σκηνή.

Οι υπόλοιποι όλοι έχουν την δόση τους, περιττό να τους αναφέρω όλους, άλλωστε τα διαβάζετε στις εφημερίδες και τους βλέπετε στην τηλεόραση.

Τώρα μεταξύ μας, είναι λογικό να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια και αντί να  τα σκίσεις φέρνεις και τρίτο από πάνω;

Ή το λεφτά υπάρχουν; γι’ αυτό λέγω, ότι η μισή τρέλα είναι κληρονομικιά και είναι αποκλειστικά φαινόμενο των ελλήνων.

Βέβαια τους πραγματικά τρελούς τους έχουμε κλείσει στο Δρομοκαϊτειο, είναι οι ακίνδυνοι, αλλά τι πρέπει να γίνει με τους υπόλοιπους τους μισότρελους;

Φυσικά και δεν μπορείς να βάλεις όλη την κοινωνία μέσα και ποιοι θα μείνουν έξω; Το ερώτημα καίει.

Απόδειξη, ότι την περίπτωση την αντιλαμβάνονται όλοι και γι’ αυτό δεν βλέπουμε τον Άδωνη και τον Πολάκη να αλληλοκατηγορούνται για μισότρελοι, διότι εξυπακούεται, ότι αμφότεροι είναι έλληνες πολιτικοί, τα σχόλια περιττεύουν. Ακόμη και τους μεγαλοαπατεώνες, που άμα τους πιάσουνε, που δεν θέλουν να τους πιάνουν, τους δίνουν ένα σωρό ελαφρυντικά, που σ’ ούρχεται να σκίσεις τα ρούχα σου και να παραδεχτείς, ότι δεν είναι μόνο ο απατεώνας μισότρελος, δηλαδή τον παριστάνει, όπως όλοι οι έλληνες, αλλά και η δικαιοσύνη δεν πάει πίσω, έχει και αυτή τη δόση της. Όταν μοιράζει ποινές λες και δίνει άφεση αμαρτιών, λόγω τρέλας.

Κάτι ελαφρυντικά να σου φέρνουν τρέλα, άμα δεν είσαι λίγο τρελός.

Ο πρότερος έντιμος βίος και ας είσαι το μεγαλύτερο κάθαρμα, η μεταμέλεια, δηλαδή ο απατεώνας μετανιώνει για την πράξη του, που δεν έκλεψε περισσότερα, αφού η ίδια διαδικασία θα ήταν η ίδια και για περισσότερα.

Η αληθινή μεταμέλεια, διαφέρει από την κοινή μεταμέλεια, παίρνει έξτρα μπόνους.

Όλα αυτά τα ελαφρυντικά εξαργυρώνονται σε έτη φυλακής και σε χρηματικά πρόστιμα, που στο τέλος βγαίνουν και θετικά και έχουν και να παίρνουν οι απατεώνες λόγω τρέλας, των απατεώνων ή των δικαστικών; Δεν ξέρω και ούτε μπορώ να τους παρακολουθήσω, διότι δεν είμαι σε τέτοιο βαθμό τρελός.

Βέβαια η ελληνική τρέλα είναι η αυθεντική.

Τα άλλα κράτη έχουν τις δικές τους τρέλες.

Η Αμερική την αμερικάνικη, η Γερμανία την γερμανική, η Γαλλία την γαλλική και πάει λέγοντας.

Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τρέλα.

Αλήθεια μπορείτε να φαντασθείτε την ανθρωπότητα χωρίς τρέλα;, θα τρελαθείτε οπωσδήποτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here