Σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ορίστηκε να συζητηθεί στο διοικητικό δικαστήριο η αίτηση «ασφαλιστικών μέτρων» που κατέθεσε η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) «Δόξα» Δράμας κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), να μην χορηγήσει (για δεύτερη φορά) πιστοποιητικό συμμετοχής της Δραμινής Π.Α.Ε. στο πρωτάθλημα της Super League 2 την περίοδο 2020-2021.

Να θυμίσουμε πως, η Ε.Ε.Α. δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Π.Α.Ε. «Δόξα» Δράμας, λόγω της εμπλοκής του Απόστολου Πετράκη στο διοικητικό και μετοχικό σχήμα της. Σε τελευταία συνέντευξη Τύπου (διαδικτυακή), ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε., Γιάννης Ξανθόπουλος, είπε για την εμπλοκή του Απ. Πετράκη τα εξής: «Σε κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ο κύριος Πετράκης λέγοντας ότι θα φέρει κάποιους επενδυτές. Με την πάροδο του χρόνου, δεν ήρθε κάποιος επενδυτής από αυτούς που μας είχε τάξει ο κύριος Πετράκης. Περνούσε ο χρόνος, υπήρχαν ανησυχητικά μηνύματα, όπως, μεταξύ άλλων, η μη αδειοδότηση της ομάδας» και πρόσθεσε: «Το δεύτερο «χαστούκι» ήρθε με τη δεύτερη άρνηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να πάρουμε αδειοδότηση και γι’ αυτό υπήρχε μεγάλος προβληματισμός στη διοίκηση. Κινητοποιηθήκαμε όλοι και αποφασίσαμε ότι, δεν πρέπει ο κύριος Πετράκης να υπάρχει στην ομάδα. Πράγματι, οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του και πλέον η ομάδα συνεχίζει».

Να σημειώσουμε πως, ο Απ. Πετράκης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του ειδικού συμβούλου της Π.Α.Ε., η οποία αρχικά δεν είχε γίνει δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Χάρη Γρηγορίου, νομικό σύμβουλο της Π.Α.Ε. «Δόξα» Δράμας, υποβλήθηκε αίτημα για επανεξέταση του φακέλου συμμετοχής από την Ε.Ε.Α., αφού προστέθηκαν νέα στοιχεία τον περασμένο Νοέμβριο. Με την προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο, ο νομικός σύμβουλος της Π.Α.Ε. θέλει να πετύχει, όχι την ακύρωση της απόφασης της Ε.Ε.Α., αλλά την αναστολή αυτής, προκειμένου να επιτραπεί στη «Δόξα» να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα που άρχισε (αναβλήθηκαν τα παιχνίδια των δύο πρώτων αγωνιστικών ημερών για τον Δραμινό σύλλογο).

Σημαντικό στοιχείο για την πορεία της αδειοδότησης, ανέφερε ο Χ. Γρηγορίου, είναι ο χαρακτηρισμός των αποφάσεων της Ε.Ε.Α. ως δεσμευτικών, ή μη και η διαδικασία που ακολουθεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.). Σύμφωνα με τον δικηγόρο και πρώην μέλος της Ε.Ε.Α., Παναγιώτη Περάκη, οι αποφάσεις της επιτροπής είναι δεσμευτικές για όλους και ως διοικητικές πράξεις, μέχρι να ακυρωθούν από τα διοικητικά δικαστήρια, φέρουν το τεκμήριο της νομιμότητας.

Δηλαδή, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, το διοικητικό δικαστήριο δεν θα εξετάσει την ουσία της απόφασης της Ε.Ε.Α. σε βάρος της Π.Α.Ε. «Δόξα» Δράμας, αλλά αν μπορεί να εκτελεστεί, ή όχι, αμέσως. Κατά τον Π. Περάκη, οι αποφάσεις της Ε.Ε.Α. είναι νόμιμες και άμεσα εκτελεστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.