Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), με ανακοίνωση της, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των μαθητών του Λυκείου στον Λιμένα Θάσου, που αποφάσισαν την κατάληψη του σχολείου, με αίτημα την προστασία της υγείας τους, των εκπαιδευτικών και των γονιών, για να γίνει με ασφάλεια η δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου με τις μικρές αίθουσες, τους πολλούς μαθητές ανά τάξη, τον συνωστισμό στα λεωφορεία, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, είναι προβλήματα που υπήρχαν και από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη. Αυτά τα αντικειμενικά προβλήματα, τα οποία εν μέσω πανδημίας μπορούν να γίνουν εκρηκτικά, είναι σε γνώση όλων των φορέων και κανείς δεν μπορεί να κάνει το ανήξερο. Αντί, λοιπόν, κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος και λοιποί υπεύθυνοι, να ρίχνουν το βάρος στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα, κουνώντας το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη, να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους. Να ικανοποιήσουν, εδώ και τώρα, τα αιτήματα των μαθητών. Να μην υπάρξει καμία δίωξη στους μαθητές, που παλεύουν για την κάλυψη των αυτονόητων σχολικών συνθηκών και μέτρων προστασίας.

Ως Κ.Κ.Ε. είχαμε αναδείξει από την αρχή της σχολικής χρονιάς αυτά τα προβλήματα με διάφορες παρεμβάσεις (ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο κ.λπ.). Τώρα είναι ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων:

-Να γίνουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.

-Να υπάρξουν επαρκή δρομολόγια μόνο για μαθητές, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

-15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.