Τον Δαμιανό Καγγελίδη και τον Στέργιο Ηλιόπουλο: Η Δράμα έχει δύο υποψήφιους περιφερειάρχες!

0
682

Απομένουν λίγα 24ωρα για την διεξαγωγή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και οι υποψήφιοι κορυφώνουν τον αγώνα τους, για να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους προτιμήσουν. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την διοίκηση διεκδικούν έξι συνδυασμοί. Δύο λιγότεροι, σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Τότε, νικητής αναδείχτηκε ο συνδυασμός «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και εκλέχτηκε περιφερειάρχης ο Χρήστος Μέτιος.

Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ο συνδυασμός «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» έλαβε ποσοστό 42,26% (23.711 ψήφους), ενώ την 2η θέση κατέλαβε ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση», του Χριστόδουλου Τοψίδη, με ποσοστό 26,01% (15.597 ψήφους). Οι δύο αυτοί συνδυασμοί και υποψήφιοι περιφερειάρχες θεωρούνται επικρατέστεροι να «περάσουν» στον β΄ γύρο, όπως συνέβη το 2019, που νικητής αναδείχτηκε ο Χρ. Μέτιος. Στην Π.Ε. Δράμας, ο Χρ. Μέτιος πήρε ποσοστό 50,84% (122.161 ψήφους), έναντι 49,16% (118.137 ψήφους) του Χρ. Τοψίδη.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στις εκλογές του 2023, είναι ότι δύο συνδυασμοί έχουν επικεφαλής Δραμινούς. Πρόκειται για τον συνδυασμό «Μαζί για την Αλλαγή», με επικεφαλής τον Δαμιανό Καγγελίδη και τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον Στέργιο Ηλιόπουλο.

Ο πρώτος «διαδέχτηκε» τον Καβαλιώτη, Κωστή Σιμιτσή, που είχε την στήριξη του Πα.Σο.Κ. και ο δεύτερος πήρε την θέση του Κώστα Κατσιμίγα, που στηρίχθηκε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Έχει ενδιαφέρον να δούμε, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, την ανταπόκριση των Δραμινών στις συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Αναμένεται οι δύο συνδυασμοί, να καταγράψουν τα υψηλότερα ποσοστά τους στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Απέναντι τους έχουν τον Χρ. Μέτιο και τον Χρ. Τοψίδη, από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν κυρίαρχη στον Νομό Δράμας, με ποσοστό 39,39%.

Στις εκλογές του 2023, ακόμα, θα συμμετέχουν οι συνδυασμοί «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη και «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», με επικεφαλής τον Θόδωρο Περεντίδη.

Να σημειώσουμε ότι, την ερχόμενη περίοδο το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα έχει 45 συμβούλους, από 51 που έχει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους Δήμους της Π.Ε. Δράμας

Όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές, στον Δήμο Δράμας διεκδικούν την δημοτική Αρχή οι ακόλουθοι συνδυασμοί: «Ενώνουμε την Δράμα», με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο, Χριστόδουλο Μαμσάκο, «Πόλη+Ζωή», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο και πρώην βουλευτή, Κυριάκο Χαρακίδη, «Project για την Δράμα», με επικεφαλής την Παρθένα Κιόρτεβε, την πρώτη γυναίκα υποψήφια δήμαρχο, «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Γιώργο Μήτρου, που έχει την στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, «Επανεκκίνηση για την Δράμα», με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τέως αντιπεριφερειάρχη Δράμας και «Προοπτική για την Δράμα», με επικεφαλής τον Κοσμά Καλαηδόπουλο, που συμμετέχει για δεύτερη φορά.

Να αναφέρουμε ότι, οι δημοτικοί σύμβουλοι στο νέο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δράμας, στην θητεία που αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2024, αυξάνονται από 33 σε 35, ενώ στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Δράμας μειώνονται κατά δύο. Στους άλλους Δήμους, οι υποψήφιοι συνδυασμοί και δήμαρχοι, είναι οι ακόλουθοι:

Δήμος Δοξάτου

Κυριακή Παπαζώτου, επικεφαλής συνδυασμού «συνΕργάζομαι», νυν αντιδήμαρχος

Γιώργος Βογιατζής, επικεφαλής συνδυασμού «Πορεία Ανάπτυξης και Δημιουργίας», πρώτη φορά υποψήφιος

Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Γιάννης Κυριακίδης, επικεφαλής συνδυασμού «Κίνηση Νέων», νυν δήμαρχος

Ελευθέριος Ταμπουρίδης, επικεφαλής συνδυασμού «Μαζί για τον Δήμο Νευροκοπίου Διεκδικούμε-Δημιουργούμε»

Γιώργος Θεοδωρίδης, επικεφαλής συνδυασμού «Νέα Εποχή»

Γιάννης Κεσκίνογλου, επικεφαλής συνδυασμού «Νέο ξεκίνημα για το Λεκανοπέδιο», πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νομού Δράμας και του σωματείο πρατηριούχων υγρών καυσίμων Νομού Δράμας

Δήμος Παρανεστίου

Αναστάσιος Καγιάογλου, επικεφαλής συνδυασμού «Τόπος να Ζω»

Νικόλαος Ματζαρίδης, επικεφαλής συνδυασμού «Εντιμότητα και Ελπίδα»

Δήμος Προσοτσάνης

Θεόδωρος Αθανασιάδης, επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας», πρώην δήμαρχος Σιταγρών, νυν δήμαρχος

Ιωάννης Τσαουσίδης, επικεφαλής συνδυασμού «Δήμος για Όλους-Πρώτα ο Πολίτης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.