Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Εσπέρια, το τελευταίο σεμινάριο των επαγγελματιών του τομέα της εστίασης, στο πλαίσιο της ανάδειξης της γαστρονομίας της Καβάλας, που διοργανώνει η «Δημωφέλεια». Στους συμμετέχοντες μίλησε ο Παναγιώτης Κουρέντας, καθηγητής επισιτισμού του Εκπαιδευτικού Ομίλου LeMonde, INPERSON Ltd Operations Director, ιδρυτής της COSTEASY-recipe costs and more και συνεργάτης της Thomas Cook External Expert, με θέμα: «H σημασία της κοστολόγησης ως εργαλείο ανάπτυξης, για την κερδοφορία των επιχειρήσεων στη σύγχρονη εποχή». Το δελτίο Τύπου αναφέρει, επίσης, τα εξής: «Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε σε συγκινησιακό κλίμα και με την τελευταία επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών, από τον Καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη, που μαγείρεψε μυδοσαρμάδες, σαρδελοπίλαφο και κοτόσουπα με αμύγδαλα.

Η «Δημωφέλεια» οφείλει να ευχαριστήσει τους επαγγελματίες, που αγκάλιασαν τα σεμινάρια, τους ομιλητές, που μετέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους, καθώς και τους: Βασίλη Σιμιτλιώτη, Μαρία Αμιάδου, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, για την πολύτιμη βοήθεια τους σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων σεμιναρίων.

Στο επόμενο βήμα, οι επαγγελματίες καλούνται να καταθέσουν τις συνταγές τους για αξιολόγηση και ένταξη στο εγχειρίδιο συνταγών της Καβαλιώτικης κουζίνας, που συνέταξε, με τη βοήθεια του Ν. Φωτιάδη, η δημοτική επιχείρηση, βάσει του οποίου θα αρχίσει, από τον Μάιο, να αποδίδεται στα πρώτα εστιατόρια της πόλης το σήμα «Kavala Tales of Taste».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here