Η «αντίστροφη μέτρηση» άρχισε, για την έναρξη του έργου ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα. Οι εργασίες θα επιφέρουν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως, αλλά και της λειτουργίας της αγοράς στο κέντρο της πόλης, για τις οποίες μίλησαν ο αντιδήμαρχος παιδείας, πολιτισμού, δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής μετακίνησης.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι, το έργο ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη θα πραγματοποιηθεί σε πέντε διαφορετικές φάσεις, αρχίζοντας από την οδό Κασσάνδρου και πρόσθεσε: «Η κάθοδος των αυτοκινήτων που έρχονται από την οδό Ομονοίας, θα γίνεται μέσω της οδού Δαμιανού. Επίσης, υπάρχει συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ, την ΔΕΥΑΚ και τον εργολάβο του έργου του φυσικού αερίου, να γίνονται εργασίες στο ίδιο ανοιχτό κομμάτι του δρόμου και να μην προχωράμε στην επόμενη φάση, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη. Θα υπάρχει ενημέρωση των καταστηματαρχών, για τις ώρες που θα μπορούν να τροφοδοτούν τα καταστήματα τους και τοποθέτηση κορδέλας τρεις ημέρες πριν. Η δημοτική αστυνομία θα είναι παρούσα με επιπλέον σήμανση και συνεχή αστυνόμευση στην περιοχή που θα γίνονται τα έργα, ενώ θα πραγματοποιηθούν στοχευόμενες δράσεις, πάντα σε συνεργασία με την Τροχαία, για τον έλεγχο και περιορισμό των παράνομων σταθμεύσεων. Τα έργα που απαιτούν μεγαλύτερες κυκλοφοριακές αλλαγές, θα πραγματοποιούνται Κυριακές».

Οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής μεταφοράς τόνισαν, ότι προσπαθούν να συμβάλλουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στο κέντρο της πόλης, μέσα από την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και με την διατήρηση των τιμών των εισιτηρίων στα σημερινά επίπεδα, προκειμένου να είναι προσιτή η μετακίνηση με τα λεωφορεία και τα ΤΑΧΙ. Στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι: Χρήστος Ιωαννίδης, πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, Γιάννης Χαλεπιάδης, πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, Κώστας Πανταζής, πρόεδρος του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.