Το έργο θα τελειώσει σε 14 μήνες: Θα αναπλαστεί η πλατεία Ποταμουδίων

0
6

Υπογράφηκε, προ ημερών, από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της πλατείας των Ποταμουδίων. Σκοπός του έργου, είναι η βελτίωση των συνθηκών κινητικότητας στην πλατεία, με παρεμβάσεις που θα παρέχουν άνετες συνθήκες στάσης και παραμονής στους πολίτες. Επίσης, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της συνοικίας, με την μετατροπή της πλατείας σε χώρο πιο φιλικό και ασφαλή και με την διαίρεσή της σε υπο-περιοχές, θα μπορεί να χρησιμοποιείται από διαφορετικούς χρήστες ταυτόχρονα.

Συγκεκριμένα, με την διαμόρφωση και τον σχεδιασμό επιδιώκονται: η εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και εκπαιδευτική των παιδιών, η βελτίωση της ποιότητας και της αισθητικής, η βελτίωση της λειτουργικότητας, η ενίσχυση της ασφάλειας, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με την εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των κατοίκων, η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της περιοχής, με την εφαρμογή αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού και η βελτίωση της αστικής κινητικότητας, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρίες.

Στα περίπου 2,8 στρέμματα της έκτασης θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

-Ανασχεδιασμός όλου του χώρου, με την αναδιάταξη των χρήσεων.

-Αντικατάσταση των υλικών με άλλα, πιο φιλικά προς το περιβάλλον και προς τους χρήστες.

-Βελτίωση του αστικού εξοπλισμού (καθίσματα, φωτιστικά, χρώματα, παιχνίδια).

-Αύξηση του πρασίνου.

-Σχεδιασμός του χώρου, ώστε το παιχνίδι να μην περιορίζεται στους συμβατικούς τρόπους, αλλά να απλώνεται σε όλη την έκταση, δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν τα δικά τους παιχνίδια και να χρησιμοποιήσουν τον χώρο με τον δικό τους τρόπο.

-Κατασκευή ράμπας, ώστε να εξυπηρετούνται άτομα με αναπηρίες.

-Φωτισμός με νέα φωτιστικά σώματα, χωνευτά φωτιστικά και προβολείς,

-Τοποθέτηση βρυσών και πυροσβεστικών φωλιών.

-Έργα αποχέτευσης των όμβριων της πλατείας.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ώστε να εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για ευχάριστη και μεγαλύτερη παραμονή στον χώρο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, έχει προϋπολογισμό 736.917,31€ και θα περαιωθεί σε 14 μήνες.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος προτείνει να κατασκευαστεί ημι-υπόγειος χώρος στάθμευσης

Σχετικά με την πλατεία Ποταμουδίων, ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Είναι γεγονός ότι, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι δημότες, είναι το κυκλοφοριακό. Μία από τις λύσεις που έχουμε προτείνει και σχεδιάζουμε, είναι η κατασκευή περιφερειακών χώρων στάθμευσης σε γειτονιές της Καβάλας. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχασε την ευκαιρία να αξιοποιήσει την ανάπλαση της πλατείας Νεαπόλεως στα Ποταμούδια, μπροστά στο 11ο δημοτικό σχολείο και να προβλέψει την κατασκευή ενός περιφερειακού ημι-υπόγειου χώρου στάθμευσης. Το σημείο είναι ιδανικό, καθώς η πλατεία είναι υπερυψωμένη και δεν θα χρειαστεί μεγάλη και ακριβή τεχνική παρέμβαση. Πιστεύουμε πως είναι αναγκαίο ένα περιφερειακό πάρκινγκ στην περιοχή των Ποταμουδίων, που θα βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και θα εξυπηρετεί τα σχολεία της περιοχής, το αθλητικό κέντρο Ποταμουδίων, τα καταστήματα της αγοράς στην οδό Ομονοίας, αλλά και της εστίασης στην περιοχή, όπως και όλους τους δημότες που εισέρχονται στο κέντρο της Καβάλας από το συγκεκριμένο σημείο. Εφόσον οι δημότες μάς εμπιστευτούν την διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! Γιατί εμείς βλέπουμε τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών, με ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας και όχι πρόχειρα και βιαστικά λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.