Μία απρόσμενη έκπληξη περίμενε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης Speedway Marathon Καλλιφύτου.

Μοτοσικλετιστές, μαραθωνοδρόμοι και παιδιά από την Δράμα και την Καβάλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τριετές έργο που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «To Mobile School Ταξιδεύει». Από νωρίς το πρωί στον χώρο της πίστας καρτ κατέφθανε πλήθος κόσμου προκειμένου να συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή. Ο πρόεδρος Καλλιφύτου Χρήστος Παπαδόπουλος ο οποίος και διέθεσε τον χώρο για αυτή την διοργάνωση δήλωσε ενθουσιασμένος για το έργο που υλοποιείται και έχει ως στόχο την προσέγγιση παιδιών Ρομά που ζουν και εργάζονται στους δρόμους, ενώ καλούσε τους επισκέπτες να προσεγγίσουν το mobile school και να ενημερωθούν σχετικά.

Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας το Mobile School βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα  σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «To Μobile School ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ- Σ.Α.Φ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.