Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας έδωσε εντολή για…: Ανάκληση απόφασης της «Δημωφέλεια»

0
16

Η λεγόμενη «αντιπολίτευση» προσπαθεί να κρατήσει ψηλά τον πήχη των συμφερόντων και των διεκδικήσεων του Δήμου Καβάλας, ωστόσο η δημοτική Αρχή, με νομικά τερτίπια, αποφεύγει την πολιτική αντιπαράθεση στο ανώτερο όργανο συλλογικών αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι το δημοτικό συμβούλιο. Έτσι, έδωσε την δικαιοδοσία στο διοικητικό συμβούλιο της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», να διαπραγματευτεί την παραχώρηση οικοπέδου 12 στρεμμάτων στην περιοχή Εσκί Καπού, προκειμένου η Κοινοπραξία Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.), να αποκτήσει νόμιμη πρόσβαση στον σταθμό ελέγχου πίεσης του αγωγού φυσικού αερίου.

Κατεπείγον αίτημα

από τρεις παρατάξεις

Η θετική απόφαση που έλαβε, κατά πλειοψηφία, το διοικητικό συμβούλιο της «Δημωφέλεια», ωστόσο, ήρθε σε αντίθεση με παλιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και με την απόρριψη της αγωγής που έκανε η Κοινοπραξία του T.A.P. κατά της απόφασης αυτής, από το Πρωτοδικείο Καβάλας. Θεωρώντας πως υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου της «Δημωφέλεια», τρεις παρατάξεις υπέβαλαν κατεπείγον αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κώστα Πεφάνη, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση της «Δημωφέλεια», σύμφωνα με την οποία παραχωρείται κατά χρήση το οικόπεδο στο Εσκί Καπού, για περίοδο 25 ετών, με πιθανή ανανέωση της παραχώρησης για 25 έτη ακόμα, έναντι μισθώματος 25.000 ευρώ.

Το κοινό αίτημα υπέβαλαν οι παρατάξεις «Ανάσα για τον Δήμο», με επικεφαλής την Δήμητρα Τσανάκα, «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», με επικεφαλής τον Ευάγγελο Παππά και «Συνεργασία για την Καβάλα», με επικεφαλής τον Νίκο Ξανθόπουλο. «Το δικαστήριο και το δημοτικό συμβούλιο μας δείχνουν τον δρόμο. Κι αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Όχι τις κούφιες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της «Δημωφέλεια», σχολίασε η Δ. Τσανάκα. Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης (Τάκης) Αγγελίδης, ο οποίος τόνισε πως από την σύμβαση με την Κοινοπραξία του T.A.P., δεν θα βγει ζημιωμένη η κοινωφελής επιχείρηση.

Απαντώντας στην κριτική ο δήμαρχος, Θ. Μουριάδης, είπε πως δεν αισθάνεται ότι θίγονται τα συμφέροντα της «Δημωφέλεια» και του Δήμου Καβάλας, ενώ πρόσθεσε: «Τα συμφέροντα θα θιγούν όταν το θέμα κωλυσιεργεί. Νομικά είναι εντάξει. Όποιος νομίζει ότι είναι παράνομη η απόφαση της «Δημωφέλεια», μπορεί να κάνει προσφυγή. Η ιστορία θα δείξει αν κάναμε καλά, ή όχι».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, το αίτημα των τριών παρατάξεων έλαβε 23 θετικές ψήφους, 9 αρνητικές, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτρης Βογιατζής και Κώστας Κουνάκος ψήφισαν «παρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.