Ενώ θα έπρεπε να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση του προβλήματος, ο δήμαρχος Δοξάτου, Δημήτρης Δαλακάκης, επέλεξε να δημιουργήσει ένα συγκρουσιακό κλίμα, το οποίο συνεχίζει να οξύνει. Αναφερόμαστε στο ζήτημα της υδροδότησης του γειτονικού Δήμου Καβάλας από τις πηγές Βοϊράνης.

Ο δήμαρχος κάνει «εκστρατεία», όπως λέει, για να διασφαλίσει την επάρκεια νερού στον Δήμο Δοξάτου, για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών. Το ίδιο θέλει να κάνει και ο Δήμος Καβάλας, για τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Φιλίππων, με το μεγάλο έργο σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, με τον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει νερό από τις πηγές Βοϊράνης προς την πόλη της Καβάλας.

Καλώς, ή κακώς, δεν έχουν όλες οι πόλεις στην Ελλάδα πηγές εντός του αστικού ιστού, ή στα όρια των Δήμων που υπάγονται. Εκείνες που δεν έχουν, επομένως, εξυπηρετούνται από άλλες περιοχές, όπως η Καβάλα από τις πηγές Βοϊράνης. Δεν θεωρούμε ότι είναι εγκληματικό αυτό. Το νερό αποτελεί αγαθό, το οποίο παρέχει η φύση και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλα τα έμβια όντα στον πλανήτη γη. Διότι, χωρίς νερό, δεν μπορεί να υπάρξει ζωή (και πολιτισμός).

Τώρα διαπίστωσε ο Δ. Δαλακάκης, ότι γίνεται υπερκατανάλωση από τον Δήμο Καβάλας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα επάρκειας για τους δημότες Δοξάτου; Και η λύση στο πρόβλημα, είναι να κόψει την παροχή νερού σε μία περιοχή που κατοικούν, κατά τη δική του δήλωση, εκατό χιλιάδες συνάνθρωποι; Και σ’ αυτή την παράλογη πρόταση ζητάει τη συναίνεση των δημοτών του μέσω δημοψηφίσματος! Να αποφασίσουν, δηλαδή, οι πολίτες, να στερηθούν το νερό συμπολίτες τους, επειδή κατοικούν εκτός των ορίων του Δήμου Δοξάτου. Παραλογισμός!

Το συγκρουσιακό κλίμα που καλλιεργεί ο δήμαρχος, είναι πολύ πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι θα γυρίσει σε βάρος του. Οι Δήμοι μεταξύ τους και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν κοινό σύνορο, πρέπει να έχουν σχέση καλής γειτονίας και συνεργασίας. Αντί να «επιτίθεται» στον Δήμο Καβάλας, για το έργο ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων, ο Δ. Δαλακάκης μπορούσε να ζητήσει τη συνδρομή της κεντρικής διοίκησης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αφού δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.), για τη χρηματοδότηση έργων που θα εξασφαλίσουν επάρκεια στην υδροδότηση των νοικοκυριών και στην άρδευση των χωραφιών του Δήμου Δοξάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here