Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο: «O έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου, ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος», με εισηγητή τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη του θεάτρου και του κινηματογράφου, ηθοποιό και σεναριογράφο, Δήμο Αβδελιώδη.

Ο Δ. Αβδελιώδης θα αναλύσει την μέθοδό του επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, θεατρικού, ή λογοτεχνικού, όταν πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια, με σκοπό να αξιοποιηθεί ως παιδαγωγικό εργαλείο, στο πλαίσιο της προσέγγισης πεζών και έμμετρων κειμένων, ή της υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να προτείνουν ένα μικρό απόσπασμα ενός κειμένου (μία στροφή ποιήματος, ή μία παράγραφο πεζογραφήματος), για να αποδοθεί η ερμηνεία με την καθοδήγηση του Δ. Αβδελιώδη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 (18:00-20:30) στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (ώρες γραφείου), στα τηλεφωνικά νούμερα: 2510220876 και 2510220877.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.