Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και ο Νομός Καβάλας, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού Covid-19 στη Θάσο, αλλά και την έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται στις χώρες βόρεια της Ελλάδας (Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία). Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία των συνοριακών σταθμών, πλην του Προμαχώνα, απέτρεψε τα χειρότερα, αφού ο αριθμός των εισερχόμενων φορέων του ιού μπορούσε να είναι μεγαλύτερος και η διασπορά να προκαλούσε συναγερμό στις Αρχές.

Η επιδημιολογική κατάσταση στα γειτονικά κράτη, αλλά και στην Ελλάδα, μετά την άρση του περιορισμού στα ταξίδια, παρακολουθείται στενά από τους ειδικούς επιστήμονες, που κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις στα πολιτικά πρόσωπα.

Στο ξενοδοχείο καραντίνας

φιλοξενούνται οι θετικοί τουρίστες

στη Θάσο

Όσον αφορά τους τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό στη Θάσο, ο δήμαρχος, Ελευθέριος Κυριακίδης, αφού ενημερώθηκε για την ύπαρξη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η επιβεβαίωση έγινε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό των φορέων στη χώρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Διανύουμε μία «διαφορετική» τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί, καθιστά επιτακτική την τήρηση απ’ όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία». Οι θετικοί τουρίστες δεν είχαν συμπτώματα της νόσου και μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Έγινε πιο αυστηρός

ο έλεγχος στον Προμαχώνα

Επίσης, στον τελωνειακό σταθμό του Προμαχώνα, ο έλεγχος για τον κορονοϊό Covid-19 στους εισερχόμενους επισκέπτες και μη έγινε πιο αυστηρός. Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) βρίσκεται στα σύνορα και λαμβάνει δείγματα απ’ όλους όσοι βρίσκονται σε αναμονή, για να περάσουν στην Ελλάδα. Πρώτα ελέγχονται τα διαβατήρια και το QR code και στη συνέχεια οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων υποβάλλονται σε τεστ Covid-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.