????????????????????????????????????

Με κάθε επισημότητα και με την αθρόα συμμετοχή των δημοτών, εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην έδρα του Δήμου Παγγαίου, την Ελευθερούπολη, στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου: «Στην Ελευθερούπολη τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του δημοτικού κήπου, από τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητικών τμημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μιας διμοιρίας της 193 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων επί της οδού Φρίξου Παπαχρηστίδη.

Μετά το πέρας της παρέλασης έγινε δήλωση από τον δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, ο οποίος είπε τα εξής: «Νιώθουμε ευλογημένοι, όλοι όσοι είχαμε τη δυνατότητα να συναναστραφούμε με ανθρώπους που έζησαν το έπος του ’40 και μας μετέφεραν, με κάθε λεπτομέρεια, τα βιώματά τους από την τριπλή κατοχή. Σίγουρα, έχοντας όλα αυτά τα ακούσματα, μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη στάση και στη συμπεριφορά μας ως άνθρωποι που ασκούμε διοίκηση. Είμαστε υποχρεωμένοι, να μεταφέρουμε μηνύματα εθνικοφροσύνης στις νεότερες γενιές και να το δείχνουμε όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».

Άφθονα κάστανα και κρασί στη «γιορτή κάστανου» στο Παλαιοχώρι

Επίσης, την ερχόμενη Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, από τις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο κατάφυτο καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου, η ετήσια «γιορτή κάστανου», την οποία διοργανώνουν η κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Παγγαίου και ο πολιτιστικός σύλλογος Παλαιοχωρίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Πρόκειται για μία εκδήλωση, που έχει στόχο να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου, την τοπική κουλτούρα, τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα και να συμβάλλει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Θα προσφερθούν άφθονα κάστανα και κρασί, ενώ τη γιορτή θα πλαισιώσουν χορευτικά τμήματα των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here