Με αφορμή την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου θερμοϋδραυλικών, η Γραμματεία Καβάλας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Οι εκατοντάδες χιλιάδες μικροί Ε.Β.Ε. (Επαγγελματίες Βιοτέχνες Έμποροι), δεν είναι αποτέλεσμα έκτακτων καιρικών συνθηκών, όπως αυτές που βιώσαμε πρόσφατα.

Το πρόβλημα πηγάζει από τη πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τη συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κάθε κλάδου. Να τονώσουν τον καθηλωμένο ρυθμό ανάπτυξης των κερδών τους για να ξεπεράσουν την κρίση.

Αυτή η πολιτική υπηρετήθηκε με συνέπεια από το σύνολο των κυβερνήσεων, αφού αναγνωρίζουν ως κύριο στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, αρχές που, ούτως ή άλλως, αποτελούν την πεμπτουσία της ύπαρξης και λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ευρωπαϊκών οργάνων και θεσμών.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής αντίληψης και πρακτικής, η τοπική αυτοδιοίκηση μετατράπηκε σε τοπική διοίκηση της κεντρικής εξουσίας, μεταφέροντας όλα τα στοιχεία της κεντρικής πολιτικής στις «τοπικές κοινωνίες». Στην πραγματικότητα, αποτελούν ιμάντες μεταφοράς και υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο.

Αυτές τις πολιτικές εφαρμόζοντας οι Δήμοι, μένουν ουσιαστικά ανοχύρωτοι μπροστά σε κάθε λογής έκτακτα φυσικά-καιρικά φαινόμενα, που συχνά πυκνά επαναλαμβάνονται. Υλοποιώντας αυτές τις πολιτικές με αφοσίωση, οι δημοτικές αρχές του Δήμου μας, εδώ και χρόνια, τον οδήγησαν σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει επαρκώς και με ίδια μέσα τις συνέπειες από τον τελευταίο χιονιά.

Αντί της πλήρους και επαρκούς στελέχωσης των δημοτικών Υπηρεσιών, της έγκαιρης προμήθειας των ανάλογων υλικών και ανταλλακτικών, που θα έπρεπε να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, οι κυβερνήσεις δίνουν το δικαίωμα στην τοπική διοίκηση να διαχειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με απευθείας αναθέσεις και προμήθειες. Στο έδαφος αυτής της ρύθμισης και κάτω από την πίεση του επείγοντος, πάντα εμφανίζονται προτιμήσεις σε συγκεκριμένες εταιρίες και πρόσωπα. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένα από τα μέσα χειραγώγησης και εκμαυλισμού συνειδήσεων στους Επαγγελματίες Βιοτέχνες Εμπόρους.

Όλοι οι μικροεπαγγελματίες, που παλεύουμε για το μεροκάματο, τελευταία χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, έχουμε απέναντί μας αυτές τις πολιτικές που μας τσακίζουν, μέρα με τη μέρα, οδηγώντας πολλούς από μας στην ανεργία και τη φτώχια. Βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση με εκατομμύρια εργαζόμενους, μικρούς αγρότες και τις οικογένειές τους. Έχουμε όλοι λυγίσει από το βάρος της υπερφορολόγησης, των αντιασφαλιστικών νόμων, της αναδουλειάς-ανεργίας.

Χρέος για κάθε συνδικαλιστικό όργανο (σωματείο, ομοσπονδία κ.λπ.), είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των συναδέλφων συνολικά.

και είναι δίκαιο να ζητά το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μεγαλύτερη μοιρασιά της πίτας, όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα των επαγγελματιών του κλάδου ούτε προσωρινά. Το μοίρασμα της φτώχειας, δεν είναι η λύση που μας λυτρώνει.

Μόνη προοπτική και λύση, αποτελεί ένα κίνημα μικροεπαγγελματιών, που θα παλεύει με πλαίσιο αιτημάτων, για την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και κατοχύρωση της θέσης μας στην οικονομία, που θα λειτουργεί με κριτήριο αυτές.

Κάθε κατάκτηση μπορεί να περάσει μόνο μέσα από τέτοιους αγώνες, με αιτήματα που προβάλει σήμερα η Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. και γενικά το αντιμονοπωλιακό κίνημα. Καλούμε τους συναδέλφους θερμοϋδραυλικούς και άλλους Ε.Β.Ε., να δυναμώσουν αυτή τη συσπείρωση, αυτή την προοπτική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.