Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου παρουσίασε στις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια ένα μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο. «Ακούστηκαν τραγούδια που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, ξεπερνούν τα κοινωνικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά όρια και με μία έντονη ελληνικότητα αγγίζουν τη συλλογική μνήμη.

Φανερώθηκε, ακόμα μία φορά, η δυνατότητα του συνθέτη να κάνει σύγχρονη την παράδοση.

Να χρησιμοποιεί τα αιώνια, τα άφθαρτα υλικά της παράδοσης, να τα εντάσσει με ευαισθησία στο καλλιτεχνικό παρόν, βάζοντας τη ρυθμική και μελωδική του πινελιά…

Ο λόγος των ποιητών και των σπουδαίων στιχουργών αντάμωσε την άποψη του συνθέτη για «επιστροφή στις ρίζες» και έτσι «γευτήκαμε» σύγχρονες δημιουργίες, που ταξιδεύουν για το μέλλον ακουμπώντας στο παρελθόν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιάννης Βασακτσής (κιθάρα, τραγούδι), Άγγελος Ζαγοριανός (μπουζούκι, τραγούδι, κρουστά, σύλληψη, επιμέλεια, ενορχήστρωση), Βασίλης Μέτσικας (πιάνο, πλήκτρα), Θεόδωρος Ελευθερίου (τραγούδι), Βαγγέλης Αγγελίδης (τραγούδι), αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.