Με το βλέμμα στο αύριο οι άνθρωποι του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου

Με το Κύπελλο ξεκινούν οι φετινές υποχρεώσεις

Όλοι έτοιμοι λίγο πριν την έναρξη των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων που συμμετέχουν στους θεσμούς της ΕΠΣ Δράμας, μιας χρονιάς που από μόνη της είναι ξεχωριστή. Μόλις είκοσι ομάδες απαρτίζουν την Β κατηγορία, η οποία χωρίζεται και σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων έκαστη. Με λίγα λόγια από μόνη της η χρονιά δημιουργεί «προβλήματα» κυρίως στις ομάδες που διαθέτουν «επίπεδο» και οργάνωση και θα κλιθούν να συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν και ομάδες με εντελώς διαφορετική προσέγγιση αφού οι ομάδες αυτές βρίσκονται κυριολεκτικά εκτός ανταγωνισμού. Έτσι ομάδες που έχουν στόχους θα αντιμετωπίσουν ομάδες που αρκούνται στην συμμετοχή, οπότε ανάλογο θα είναι και το θέαμα όταν υπάρχει ένα πραγματικά αδιάφορος αντίπαλος. Σίγουρα δεν θα κερδίσει το ποδόσφαιρο.  Ίσως η διοίκηση της Ένωσης να έπρεπε να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιους είδους στρεβλώσεις.

Τα λάθη του παρελθόντος θα προσπαθήσει να αποφύγει στο μέλλον ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου, ο οποίος «πλήρωσε» με πολύ σκληρό τρόπο την κακή αγωνιστική περσινή χρονιά. Ο υποβιβασμός του Σωματείου μετά από πολλά χρόνια στην Α κατηγορία είναι αλήθεια ότι «στοίχισε» στους ανθρώπους και τους φίλους του ιστορικού σωματείου. Πλέον όλοι συμφωνούν πως το παρελθόν πρέπει «να μείνει πίσω». Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και σίγουρα ο νέος προπονητής της ομάδας θα έχει και συνέχεια στον σχεδιασμό του.  Το γεγονός πως η ομάδα στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε παίκτες από τις ακαδημίες της είναι το σημείο που «κάνει την διαφορά». Ο Ακρίτας είναι σωματείο με παρελθόν και το γεγονός αυτό δείχνει πως η ομάδα έχει και μέλλον. Τη φετινή χρονιά όπως και τις προηγούμενες ο Ακρίτας έχει ενισχυθεί με παίκτες από τα σωματεία των χωριών της περιοχής και σίγουρα θα παρουσιάσει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο.

Στο γήπεδο των Ποταμών για μία ακόμη χρονιά η Μικροκλεισούρα θα δοκιμάσει τις αντοχές της αλλά θα δοκιμαστεί επίσης και η επιμονή κυρίως των παικτών της να μην παραιτούνται από την προσπάθεια. Την προηγούμενη δύσκολη χρονιά η Μικροκλεισούρα κατάφερε να τερματίσει, παρά τα «προγνωστικά», αφού άλλες  ομάδες σαφώς πιο οργανωμένες κυριολεκτικά τα παράτησαν κάτω από την πίεση των οικονομικών αλλά και αγωνιστικών αντιξοοτήτων. Η Μικροκλεισούρα κυριολεκτικά μετρώντας «δεκάρες» για να καλύπτει τις δαπάνες και με μεγάλο παθητικό τερμάτων ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της την περσινή περίοδο και δίνει και φέτος το παρόν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο, διεκδικόντας μάλιστα κάτι καλύτερο από τν περσινή περίοδο. Πράγμα εκ των πραγμάτων δύσκολο αφού κυριολεκτικά έχει μείνει μόνη μεταξύ ομάδων που προέρχονται από μεγαλύτερες κατηγορίες ενώ η ίδια «από λάθος» βρέθηκε σε μια κατηγορά που πραγματικά της είναι ξένη.  Είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες  δυναμικότητας της άλλοτε Γ κατηγορίας, που έμεινε να αγωνίζεται μεταξύ «μεγαθηρίων».

Την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη φάση των αγώνων του Κυπέλλου, που θα αποτελέσει και την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για τη φετινή χρονιά, για τις ομάδες που συμμετέχουν.  Μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στην πρώτη φάση  είναι ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου και η Μικροκλεισούρα από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου,με το πρόγραμμα των αγώνων να έχει ως εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝ Ν.ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ- ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ- Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here