Αν υπήρχε αναμονή πολλών ωρών για την εξυπηρέτηση των πελατών σε μία ιδιωτική επιχείρηση, είναι βέβαιο ότι ο ιδιοκτήτης θα αναζητούσε, καταρχάς, το αίτιο και θα λάμβανε αμέσως μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, την τελευταία εβδομάδα, παρατηρείται πολύωρη αναμονή των πολιτών στον εξωτερικό χώρο και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να γίνει η δειγματοληψία για τον μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού covid-19. Η διοικητής του νοσοκομείου, Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, δήλωσε πως η προσέλευση πολιτών, καθημερινά, είναι υψηλή και στο ειδικό τμήμα covid-19 εργάζονται δύο γιατροί κι ένας νοσηλευτής. «Με τέτοια ροή, πως είναι δυνατό να μην υπάρχει αυτή η αναμονή;», ρώτησε.

Εμείς θα ρωτήσουμε την διοικητή του νοσοκομείου ποια ενέργεια έκανε, ώστε να μειωθεί, ή και να εξαλειφθεί το πρόβλημα. Ενημέρωσε την προϊσταμένη Αρχή, την διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας;

Επίσης, απάντησε στην επιστολή που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, από την διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου, η οποία καθιστά σαφές το αίτημα, να αποδεσμευτεί το νοσοκομείο από την λήψη δειγμάτων ασυμπτωματικών πολιτών και αυτή η αρμοδιότητα να μεταφερθεί στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε ποιες, άραγε, δομές; Σ’ αυτές, που με εντολή του διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης, αποψιλώθηκαν από το προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα Κέντρα Υγείας και οι υπόλοιπες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν αποψιλωθεί, γι’ αυτό προσφεύγουν στο νοσοκομείο. Τα δημόσια νοσοκομεία σηκώνουν, εδώ και δύο έτη, όλο το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας (ελέγχους ανίχνευσης του ιού, νοσηλείες, εμβολιασμούς), ενώ διαθέτουν περιορισμένο προσωπικό, το οποίο συρρικνώθηκε περισσότερο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, όταν τέθηκαν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες  έμπειροι και μάχιμοι υγειονομικοί.

Όταν η χώρα χρειάστηκε να διαχειριστεί μία υγειονομική κρίση, αποκαλύφθηκε η «γύμνια» του δημόσιου συστήματος υγείας και η διαχρονική παθογένεια στην λειτουργία του.

Οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.ΠΕ.) και των νοσοκομείων, δυστυχώς, δεν τολμούν να συγκρουστούν με τις πολιτικές και τους πολιτικούς, που συνεχώς υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία με χιλιάδες θύματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.