Οι εκκλήσεις του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνου (Ντίνου) Κλειτσιώτη, προς τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, να αλλάξουν στάση και να εμβολιαστούν, προκειμένου να επιστρέψουν στις θέσεις τους, είναι σχεδόν καθημερινές στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων, κυρίως νοσηλευτών, επιμένει να μην δέχεται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ αντιπρότεινε την επαναφορά στις θέσεις εργασίας με την πραγματοποίηση συχνών μοριακών ελέγχων ανίχνευσης του covid-19.

Την περασμένη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη εισόδου του νοσοκομείου Καβάλας, για να «υποδεχτούν» την αναπληρώτρια υπουργό υγείας, Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα, η οποία πραγματοποίησε επισκέψεις στα δημόσια νοσοκομεία της ανατολικής Μακεδονίας.

Η υπουργός αγνόησε τους εργαζομένους που διαμαρτυρήθηκαν και συμμετείχε σε συνάντηση με τους διοικούντες και υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου. Στην συνάντηση αυτή ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και των αναστολών εργασίας, ενώ κάλεσε τους πολίτες του Νομού Καβάλας να εμβολιαστούν για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών και να μην επιβαρυνθεί το νοσοκομείο με περισσότερους ασθενείς με covid-19.

Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνά το 50%

Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ανέδειξαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του κόμματος της «Ελληνικής Λύσης», Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, με την ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό υγείας στην οποία αναφέρουν τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με αναρτήσεις σε τοπικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αναφορικά με την προβληματική κατάσταση που έχει προκληθεί εντός του, μετά την θέση σε καθεστώς αναστολής 100 εργαζομένων του, από τους οποίους οι 50 είναι νοσηλευτές. Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ήταν στο ύψος των 176 ατόμων, στους οποίους, εάν προστεθούν και οι 50, η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνά τελικά το 50%. Σε αυτό το διάστημα, η κλινική Covid και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) Covid, συνεχίζουν να δέχονται περιστατικά από όμορους Νομούς με την πληρότητά τους να ξεπερνά καθημερινά το 100% και με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται περιστατικά στην Βραχεία Νοσηλεία, ή στην Ανάνηψη, με νοσηλευτές που μετακινούνται από άλλα τμήματα. Ταυτόχρονα, όλες οι κλινικές του νοσοκομείου, τα Επείγοντα και τα Εργαστήρια, συνεχίζουν να δέχονται τα υπόλοιπα περιστατικά πλην Covid, λειτουργώντας με κάλυψη προσωπικού κάτω του ορίου ασφαλείας. Από τις 02/09/2021 κλήθηκαν 12 νοσηλευτές για να εργαστούν από τις λίστες επικουρικού προσωπικού, όμως, οι 5 δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό και 2 παραιτήθηκαν. Καθώς, πλέον, οι λίστες του επικουρικού προσωπικού έχουν εξαντληθεί και παραμένουν κλειστές για νέες αιτήσεις, είναι πλέον εμφανές ότι, η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, που καλούνται να παρέχουν υπηρεσίες σε ασθενείς, όντας εξαντλημένοι και έχοντας ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια κόπωσης και αντοχής, προσπαθώντας να καλύψουν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε άμεσα για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με το απαραίτητο σε αριθμό και ειδικότητες υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.