Η Καβάλα ήταν επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού την εβδομάδα που διανύσαμε, με τη φιλοξενία δύο σημαντικών διοργανώσεων. Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2019 διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών, με πολυάριθμες συμμετοχές σωματείων, αθλητών και αθλητριών από τη βόρεια Ελλάδα. Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, επίσης, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας του ελληνικού γκραν πρι «Δαβιτζόγλεια», με πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκατοντάδες συμμετοχές και επισκέπτες στο πανελλήνιο Κ16

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών ήρθαν στην πόλη γύρω στους 3.500 επισκέπτες, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019. Εκ μέρους του Δήμου Καβάλας μίλησε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοίκηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., γιατί εμπιστεύτηκε για 4η συνεχή χρονιά την Καβάλα, τις εγκαταστάσεις και κυρίως τους ανθρώπους της, για να διοργανώσουν αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός. Εξέφρασε την ικανοποίηση του, ακόμα, που η στήριξη την οποία παρείχε η δημοτική αρχή προς τα τοπικά σωματεία κλασικού αθλητισμού, βοήθησε να βελτιώσουν αισθητά τις θέσεις τους στην πανελλήνια κατάταξη και να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών που ασχολούνται με τον στίβο. «Η συνεργασία που είχαμε με τον κύριο Φιλόσογλου και με τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, δεν την είχαμε κατά διάνοια με άλλες πόλεις. Θέλω να τον ευχαριστήσω και να ευχηθώ η νέα δημοτική αρχή, να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον για τον κλασικό αθλητισμό», είπε ο Σάββας Νικολαΐδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος. Τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμο Καβάλας έδωσαν και οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων Α.Ο. «Καβάλα», Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας (Ο.Κ.Α.Κ.), Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού (Ο.Κ.Α.) «Φίλιππος» Καβάλας, Χρήστος Αρβανιτίδης, Κατερίνα Δράκου, Τάσος Ιωαννίδης, αντίστοιχα, που συνέβαλαν ιδιαίτερα στην άρτια διοργάνωση των αγώνων.

Τα «Δαβιτζόγλεια» χρειάζονται μεγαλύτερη οικονομική στήριξη

Στα «Δαβιτζόγλεια», που διεξάγονται στη μνήμη του Καβαλιώτη πρωταθλητή στη σφυροβολία, Ευθύμη Δαβίτζογλου, αγωνίστηκαν στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και τις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες, όπως οι: Κώστας Δουβαλίδης, Μιχάλης Κιάφας, Κώστας Χιντάς (στα 110μ. με εμπόδια), Σοφία Υφαντίδου, Θεοδώρα Αραμπατζή (στον ακοντισμό), Μερτζανίδης, Ξενικάκης, Στυλιανίδης (στο άλμα σε μήκος ανδρών), Οδυσσέας Μουζενίδης, Κυριάκος Ζώτος (στη σφαιροβολία), Μονόπωλης, Μπόφτσης (στο άλμα τριπλούν), Σοφία Καϊσίδου (στη σφαιροβολία), Ευθυμία Κολοκυθά (στο άλμα σε μήκος γυναικών), Δήμητρα Τσουκαλά (στα 100μ. και στα 200μ.) κ.ά. Μαζί τους συναγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες από τους συλλόγους της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.